Annons

Sen med hyran sex gånger − får behålla kontraktet

Kävlinge Hyresgäst i Kävlinge får bo kvar trots att han vid sex tillfällen inte betalat hyran i tid. Det beslutade hyresnämnden i Malmö.

Mannen har bott hos det kommunala bostadsbolaget i Kävlinge sedan december 2008 och hyr en trea. Förra året var han sen med hyran vid fem tillfällen och vid ett tillfälle år 2010. Kävlingebostäder menar att mannen misskött sina hyresbetalningar och sade därför upp hyresavtalet till den 31 januari i år.

Men hyresnämnden valde en annan linje och beslutade att mannen får bo kvar. Hyresnämnden bedömer att det rört sig om tillfälliga händelser som gjort att hyresgästen varit sen med inbetalningarna. I hyresnämndens beslut står även att ”det ofta krävs åtminstone fem längre förseningar för att ett yrkande om hyresavtalets upphörande ska bifallas.”  

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar
Annons
Läs också Nekas lägenhetsbyte trots läkarutlåtande - nu prövas saken Hyresgäster får fortsätta betala för tv-kanaler som försvann Tvist om tv-kanaler blir hyresförhandling Hyresgästföreningen sågar argument för att sälja av allmännyttan Seg hyrestvist över - hyrorna höjs i Kävlinge

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.