Annons

Sena hyror, bråk och brutna löften – nu riskerar hyresgästen kontraktet

Eslöv Värden i Eslöv har tröttnat på hyresgästen som betalat hyrorna för sent, struntat i att betala in depositionen och stört sina grannar med bråk. Nu har värden sagt upp kontraktet och lämnat ärendet till hyresnämnden.
Foto: Gry Ellebjerg

Orsakerna till uppsägning är sena hyresinbetalningar vid ett flertal tillfällen. Enligt värden betalades aprilhyran på totalt 6000 kronor in försent. 3 800 kronor betalades den andra april och veckan därpå betalades det resterande beloppet på 2 200 kronor. Detta förfarandet ska sedan ha upprepats vid ett par tillfällen.

Det framkommer även i skrivelsen att hyreskontraktet tecknades av en person som skulle ansvara för kontraktet men att lägenheten skulle disponeras av personens sambos dotter. Senare visade det sig att ytterligare en person skulle flytta in något som hyresvärden säger sig inte ha godkänt.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Hyresvärden och hyresgästen ska även ha kommit överens om att tre månadshyror skulle betalas i deposition vid inflyttningen, men värden har ännu inte fått några pengar.

Annons

I juni månad har det även enligt värden varit bråk i lägenheten som varit så högljudda att polis tillkallats. Även i oktober månad tillkallas polis på grund av bråk som ska ha stört grannarna.

Hyresvärden yrkar på att hyresgästernas kontrakt inte ska förlängas och att hyresgästerna ska flytta den sista december i år. Orsakerna är de sena hyresinbetalningarna och störningarna.

Annons
Läs ocksåCarolines studentbostad räddad – genom 50 år gammalt avtal: "Jätteglad att få bo kvar"

Hyresgästerna har inte lämnat in något yttrande i ärendet. Parterna kommer att mötas i hyresnämnden den 9 januari.

Läs också Hyresvärden betalade inte elräkningar – Gabriel fick duscha i kallvatten Kvinna i sexrummare vräks - har 90 000 kronor i hyresskuld Hyresgäster dras till domstol när värdar strandar hyresförhandlingar Krisande hyresvärd förlorar hus – hundra hushåll påverkas av ekonomisk krasch

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.