HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Senil man riskerar vräkning

Halmstad Enligt värden har hyresgästen slarvat med hyrorna i mer än åtta år. Under 2016 har förseningarna av hyresinbetalningarna eskalerat. Nu är hyresgästen uppsagd men vill inte flytta.
Foto: Anna Hultberg

Enligt den privata värden har hyresgästen varit uppsagd vid två tillfällen på grund av uteblivna hyror. Hyresgästen har då lyckats betalat in hyrorna i tid och fått behålla lägenheten. Förra året har problemen med försenade hyror eskalerat. Värden hävdar att hyresgästen ända sedan mars månad varit en månad efter med hyran trots påminnelser. Nu har värden fått nog och säger upp hyreskontraktet.

Hyresgästen vill dock bo kvar och hävdar genom sitt ombud, Hyresgästföreningen, att denne inte fått handlingar där det framgått att hyresgästen blivit uppsagd på grund av förseningar med hyresinbetalningar. Hyresgästen erkänner att han har haft problem med hyresinbetalningar och anger som skäl att han utreds för senildemens.

Annons
Läs ocksåSandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat"

I skrivelsen till hyresnämnden beskrivs hur demensen gjort det allt svårare för hyresgästen att utföra normala vardagssysslor, passa tider och komma ihåg att betala räkningar i tid.

Beslut från hyresnämnden väntas komma i nästa vecka.

Annons
Läs också Gert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr" Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt Höghusen på Sjöryd i Hjo dröjer: "Inte ekonomiskt försvarbart" Juristen om bulvankontrakt - så gör du för att undvika fällorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.