Annons

”September” tvingas betala tillbaka överhyra

Stockholm Artisten "September", Petra Marklund, hyrde ut sin lägenhet i Enskede och tog för mycket i hyra. Nu får hon betala tillbaka 13 000 kronor till andrahandshyresgästen.

Lägenheten, en etta med kokvrå på 42 kvadratmeter, hyrdes ut möblerad för 7 000 kronor i månaden. Det är 2 500 kronor mer än vad en liknande lägenhet kostar i området, konstaterar Hyresgästföreningen.

– Bostadsrättsföreningen har en del extra faciliteter som gym, bubbel-pool och bastu. Sådant påverkar i hyresnämnden, annars hade återbetalningen troligen blivit större, säger Hyresgästföreningen jurist Torbjörn Larsson som hjälpt andrahandshyresgästen att driva ärendet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

”Läget är det bästa i hela Enskede” skriver mamma Neda Marklund, som var ombud i hyresnämnden, i den inlaga där hon försvarar sin dotters hyresuttag. Och tillägger att hyresgästens agerande är ”mycket tråkigt, oväntat och orimligt.”

Annons

– Det här var ett tag sedan, när jag bodde i London. Jag hyrde ut nymöblerat och då har man rätt att ta ut lite mer. Jag hade ingen tanke på att jag hade satt ett överpris säger Petra Marklund.

– Jag är glad att vi kommit överens. Jag kan inte annat än beklaga om priset jag satte vad för högt. Men det var ingen vinstaffär. Jag har betalt tillbaka de 13 000 kronor det gällde och alla är nöjda och glada.

Annons
Läs ocksåRiskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via AirbnbAirbnb och pengar.
Läs också Mormor Ingrid ville hjälpa barnbarn - nekas hyra ut i andra hand av domstol Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Bodde i Nigeria i fyra år – lägenhetsbluffen avslöjades av felanmälan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.