Annons

Sex månader på behandling ger rätt att hyra ut i andra hand

Herrljunga När mannen ska på behandlingshem i ett halvår vill sambon stå för lägenheten. Men det ville inte Herrljungabostäder. Nu har hyresnämnden gett sambon rätt och beslutet går inte att överklaga.
Hyreskontraktet - viktigt att ha koll på.
Foto: Gry Ellebjerg

Paret har varit sambor i det kommunala bostadsbolagets, Herrljungabostäder, lägenhet under en tid. Nu ska mannen i familjen bo på ett behandlingshem under vintern och kvinnan vill kunna bo kvar. För att få ekonomiskt bistånd från kommunen måste kvinnan ha ett eget hyresavtal under mannens bortavaro.

Detta har inte Herrljungabostäder accepterat, utan tyckt att hon mycket väl kunnat bo kvar, utan att det hade behövt vara andrahandsuthyrning. Att det skulle krävas ett andrahandshyresavtal för att socialtjänsten skulle ge bidrag saknade betydelse för bostadsbolaget.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men hyresnämnden anser att det handlar om beaktansvärda skäl och anser att hyresvärden inte kan neka uthyrningen. Därmed står det klart att den kvinnliga sambon kan få ett andrahandskontrakt, bo kvar i lägenheten och få ekonomiskt bistånd till hyran under tiden mannen är på behandlingshem.

Hyresnämndens beslut var enhälligt och kan inte överklagas.

Annons
Läs också ”Osunda andrahandsuthyrningar ska bekämpas” "Andrahandsuthyrning kan ge tiotusentals nya bostäder” Så rundar Annie bostadskön - söker på egen hand: “Värdarnas krav helt orimliga” Anmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat” Hyresgästen länsade kvinnans lägenhet på möbler och saker: ”Trodde inte det var sant”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.