HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

SHB köper ännu fler hus i Hammerdal

Strömsund Strömsunds Hyresbostäder, SHB, köper fyra fastigheter i centrala Hammerdal. Genom tillskotten stärker Strömsunds Hyresbostäder ytterligare sin roll som långsiktig aktör på orten.
Foto: Åsa Eriksson
– Vi har ett expansivt näringsliv med flera stora hustillverkare på orten som gör att vi vågar satsa, sa Strömsunds hyresbostäders vd Stefan Jönsson, vid första spadtaget av det senaste husbygget i maj 2019.

Strömsunds hyresbostäder i Jämtland hade det tufft decennierna före och efter millennieskiftet.

I början på 90-talet hade det kommunalägda bostadsbolaget över 1 700 lägenheter. År 2015 var siffran nere i 890.

Läs också”Paketering” gav Roslagsbostäder ett skatteklipp på sju miljoner kronor

Strömsunds hyresbostäder kallställde och rev många hus. En del såldes.

Men i och med bostadskrisen, som även märks av i Jämtlands inland, vände ekonomin uppåt.

För första gången sedan 80-talet fick bolaget sätta grävskopan i marken och 2015 invigdes ett tvåplanshus med sex lägenheter i Strömsund.

Annons
Läs ocksåFörslaget om att stoppa skatteplanering försvann

Fyra år senare stod nästa bygge klart, i Hammerdal, med nio lägenheter.

Ekonomin är numera stabil med en belåningsgrad på endast 18 procent och en soliditet på drygt 50 procent.

– Efterfrågan på bostäder är hög och vi märker att den ökar ännu mer. Vi har idag en bostadskö på ungefär 560 personer där de flesta söker bostad i Strömsund och Hammerdal, sa vd för SHB Stefan Jönsson, vid kickoffen för det andra husbygget i maj 2019.

Läs ocksåHöga räntor går ut över hyresgäster: "Vi behöver en diskussion om detta"

Mellan byggena har SHB dessutom ägnat sig åt fastighetsköp. 2018 köptes ett hyreshus med elva lägenheter inklusive hyresgäster i centrala Hammerdal.

Och nu är det dags för lite shopping igen.

Annons

Igår meddelade bolaget via ett pressmeddelande att man utökat beståndet i Hammerdal ytterligare med 21 bostadslägenheter och 6 affärslokaler.

Strömsunds hyresbostäder äger sedan tidigare 126 lägenheter i Hammerdal. Efter årsskiftet kommer SHB alltså att äga totalt 147 lägenheter på orten.

– Affären blir ett betydelsefullt tillskott i vår långsiktiga plan i Hammerdal och en viktig del i vårt totala kunderbjudande på orten, säger vd Stefan Jönsson i pressmeddelandet.

Läs också Så snabbt rusar hyrorna i fattiga stadsdelar – småbarnspappan Khaled: ”Hur ska folk överleva?” Trots tusenlappar i sänkt hyra: "Vi vill bara härifrån"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.