Annons

SHB köper ännu fler hus i Hammerdal

Strömsund Strömsunds Hyresbostäder, SHB, köper fyra fastigheter i centrala Hammerdal. Genom tillskotten stärker Strömsunds Hyresbostäder ytterligare sin roll som långsiktig aktör på orten.
Foto: Åsa Eriksson
– Vi har ett expansivt näringsliv med flera stora hustillverkare på orten som gör att vi vågar satsa, sa Strömsunds hyresbostäders vd Stefan Jönsson, vid första spadtaget av det senaste husbygget i maj 2019.

Strömsunds hyresbostäder i Jämtland hade det tufft decennierna före och efter millennieskiftet.

I början på 90-talet hade det kommunalägda bostadsbolaget över 1 700 lägenheter. År 2015 var siffran nere i 890.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Strömsunds hyresbostäder kallställde och rev många hus. En del såldes.

Men i och med bostadskrisen, som även märks av i Jämtlands inland, vände ekonomin uppåt.

För första gången sedan 80-talet fick bolaget sätta grävskopan i marken och 2015 invigdes ett tvåplanshus med sex lägenheter i Strömsund.

Annons
Läs ocksåEfter fjärrvärmechocken - bostadsbolaget gläds åt Konkurrensverkets besked: ”Vi ser det som en vinst”Bilden visar Arman Avdic, vd för Mönsterås bostäder AB.

Fyra år senare stod nästa bygge klart, i Hammerdal, med nio lägenheter.

Ekonomin är numera stabil med en belåningsgrad på endast 18 procent och en soliditet på drygt 50 procent.

– Efterfrågan på bostäder är hög och vi märker att den ökar ännu mer. Vi har idag en bostadskö på ungefär 560 personer där de flesta söker bostad i Strömsund och Hammerdal, sa vd för SHB Stefan Jönsson, vid kickoffen för det andra husbygget i maj 2019.

Läs ocksåRikshem krävde Abdullah på 140 000 kronor för nedrökt lägenhet – slipper undan med en bråkdelEn delad bild där en del föreställer Rikshems logotyp, en del en betalningsavi med summan 102577 kronor, en del en hand som håller en tänd cigarett.

Mellan byggena har SHB dessutom ägnat sig åt fastighetsköp. 2018 köptes ett hyreshus med elva lägenheter inklusive hyresgäster i centrala Hammerdal.

Och nu är det dags för lite shopping igen.

Annons

Igår meddelade bolaget via ett pressmeddelande att man utökat beståndet i Hammerdal ytterligare med 21 bostadslägenheter och 6 affärslokaler.

Strömsunds hyresbostäder äger sedan tidigare 126 lägenheter i Hammerdal. Efter årsskiftet kommer SHB alltså att äga totalt 147 lägenheter på orten.

– Affären blir ett betydelsefullt tillskott i vår långsiktiga plan i Hammerdal och en viktig del i vårt totala kunderbjudande på orten, säger vd Stefan Jönsson i pressmeddelandet.

Läs också Fyrabarnsmamman Sarah tar från matkontot efter hyreshöjning: "Säger nej till glass till barnen" Därför är utrikesfödda överrepresenterade hos Kronofogden – inte bara pengar som är problemet Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.