HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Sigunahem öppnar bostadskön för 16-åringar

Sigtuna Sigtunahem sänker inträdesåldern i bostadskön till 16 år. Bor du i Sigtuna kan du dessutom få en ungdomsbonus på 2 190 poäng, motsvarande 6 års köande.

För att få ungdomsbonus krävs är att du senast tre månader efter inträdet i bostadskön skickar in ett personbevis som styrker att din folkbokföringsadress är Sigtuna kommun. Den Sigtunabo som redan står i kön och är mellan 18 och 24 år kompenseras automatiskt med 730 poäng, motsvarande två år i kön. På så sätt missgynnas de inte av att reglerna ändrats.

Sedan bostadskön öppnade för 16- och 17-åringar i juni har 220 ungdomar utnyttjat möjligheten att köa. 45 av dem har fått bonuspoäng.

Läs också15 miljoner till nya lekplatser

För att få en lägenhet hos Sigtunahem ska du vara 18 år, ha goda referenser och god ekonomi. I dag finns sju lediga lägenheter att söka, varav en via Bostadssnabben för inflyttning redan vid månadsskiftet. Den kommer att lottas ut bland de som söker.

Läs också Landskronahem kan frysa sin bostadskö Stopp för Västerås och Eskilstunas bostadsköplaner Fler köande men kortare väntetid för bostad i Malmö Nytt söksystem i Tranemo

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.