HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Sigunahem öppnar bostadskön för 16-åringar

Sigtuna Sigtunahem sänker inträdesåldern i bostadskön till 16 år. Bor du i Sigtuna kan du dessutom få en ungdomsbonus på 2 190 poäng, motsvarande 6 års köande.

För att få ungdomsbonus krävs är att du senast tre månader efter inträdet i bostadskön skickar in ett personbevis som styrker att din folkbokföringsadress är Sigtuna kommun. Den Sigtunabo som redan står i kön och är mellan 18 och 24 år kompenseras automatiskt med 730 poäng, motsvarande två år i kön. På så sätt missgynnas de inte av att reglerna ändrats.

Sedan bostadskön öppnade för 16- och 17-åringar i juni har 220 ungdomar utnyttjat möjligheten att köa. 45 av dem har fått bonuspoäng.

Läs ocksåSnart dubbelt så dyrt att köa för bostad i Göteborg

För att få en lägenhet hos Sigtunahem ska du vara 18 år, ha goda referenser och god ekonomi. I dag finns sju lediga lägenheter att söka, varav en via Bostadssnabben för inflyttning redan vid månadsskiftet. Den kommer att lottas ut bland de som söker.

Läs också Rekordmycket nytt i Halmstad men fortfarande 10 år i kö 15 miljoner till nya lekplatser Landskronahem kan frysa sin bostadskö Stopp för Västerås och Eskilstunas bostadsköplaner

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.