Annons

Simrishamnsbostäder vill sälja fastigheter

Simrishamn ​Kommunala Simrishamnsbostäder undersöker möjligheten att sälja två fastigheter i Skillinge. Det gör Simrishamnsbostäder till det fjärde kommunala bostadsbolaget i södra Skåne som de senaste åren sålt hela eller delar av sitt lägenhetsbestånd.

​För ett par år sedan sålda Lomma kommun sitt bostadsbolag till Stena fastigheter. Sedan dess har Staffanstorpshus sålt mer än hälften av sina lägenheter och det styrande partiet Moderaterna vill att kommunen säljer allt. I Burlöv har den delar av den styrande majoriteten föreslagit i en motion att Burlövsbostäder ska ombilda och sälja lägenheter till bostadsrätter för att öka attraktiviteten i kommunen.

Nu har turen alltså kommit till Simrishamnsbostäder. För att kunna bygga nya hyresrätter vill bolaget sälja två fastigheter i Skillinge. Det skriver Ystads Allehanda idag. Enligt YA har hyresgästerna i de två fastigheterna informerats om möjligheten att bilda en bostadsrättsförening och köpa husen.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Simrishamnsbostäder har tidigare sålt fastigheter i Vitaby och Gladsax.

Annons
Läs också Trollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå" Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre" Hyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig Två lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon Ockupation satte stopp för husrivning i Backe – men än är striden inte över

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.