Annons

Skandalhusen i Bergsjön sålda

Göteborg ​Nonius fastigheter har sålt sina hus på Nebulosagatan och Keplers gata. Detta innebär att hyresnämnden i dagsläget inte kommer att behandla Hyresgästföreningens ansökan om tvångsförvaltning av fastigheterna.

​Husen på Nebulosagatan och Keplers gata är vanskötta. Bristerna är så allvarliga att både miljöförvaltningen och byggnadsnämnd krävt omedelbara åtgärder. Det brister i brandsäkerhet. Fuktskador, dålig ventilation, fönster som inte går att stänga, droppande kranar, totalstopp i avloppen är några brister som måste åtgärdas omedelbart, menar miljöförvaltningen.

Annons
 Nebulosagatan är nu såld till Västerstaden, som lovat att åtgärda bristerna och presentera en  åtgärdsplan för hur alla brister ska rättas till.
Keplers gata är köpt av Acreloten 541 AB.  (Bolaget ändrar sitt namn till Bergsjöbostäder AB) Tillträdet till Keplers gata sker den 16 juli.
 Acreloten har hyresfastigheter i Tranås och har skött sig som fastighetsägare. Bolaget har också affärshus i Göteborg.
– Den nye ägaren av Keplers gata har lovat att åtgärda bristerna och presentera en långsiktig underhållsplan, säger Conny Borup, jurst på Hyresgästföreningen Region Västra Sverige.
– Nu  finns det två fastighetsägare som ska åtgärda  de brister vi påtalat. När de har visat att detta sker kommer vi att återkalla vår ansökan om tvångsförvaltning, säger Conny Borup.
Text: Bibbi Leykauff

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Här är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt” Beslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt huset Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt” Nya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimpar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.