Annons

Skandalvärd kan återfå hus

Nyheter Ballo Zachrisson har stridit i åratal för att få kontroll över sitt hyreshus i Bromma. Till slut kan hon nå sitt mål tack vare en försenad årsredovisning.

Ballo Zachrisson har funnits med på Hem & Hyras Svarta lista sedan 1999. Inte för att hon har misskött sina två hus i Bromma i Stockholm, utan för att hyresgästerna har blivit hotade och trakasserade på olika sätt.

Även de bolag som har tvångsförvaltat fastigheterna har trakasserats och stämts på totalt 48 miljoner kronor. Ballo Zachrisson står bakom nästan 500 ärenden i olika domstolar.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

År 2011 såldes en av fastigheterna på exekutiv auktion för att betala skulder till advokater och vinnande motparter.

I samma veva bestämde Stockholms stad att försöka få en tvångsinlösen av det andra huset. Men en försenad handling kom emellan.

När Ballo Zachrisson inte lämnade in årsredovisningen för sitt bolag Förebyggare N & B Fastighets AB i tid ledde det till att bolaget tvångslikviderades. Likvidator blev advokat Göran Fredlund.

Annons
Läs ocksåElen försvann när värden hamnade hos Kronofogden: "Det har varit kämpigt"Hyresgäst framför hyreshus i Värnamo.

– Mitt uppdrag är att sälja fastigheten, betala skulderna och sedan upplösa bolaget, säger han.

Det kan leda till att en utomstående köpare tar över, men bland hyresgästerna finns en annan oro:

– Det finns risk att Ballo Zachrisson kan ta kontrollen över fastigheten igen. Det hänger på att hon får ta över lånen. Man kan bara hoppas att bankerna tar sitt samhällsansvar och säger nej, säger Hyresgästföreningens jurist Bengt Öhman.

Läs ocksåNär ägarna överger hyreshuset mitt i stan: ”Vi utesluter inte tvångsförvaltning”En man och en sopbild.

I och med tvångslikvidationen har likvidatorn tagit över förvaltningen av huset och därför har tvångsförvaltningen nu hävts.

Annons

För första gången på 15 år är Ballo Zachrisson inte med på Svarta listan.

– Om hon får tillbaka huset och hanterar hyresgästerna som förut får vi ansöka om ny tvångsförvaltning, säger Bengt Öhman.

Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Läs också Här är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt” Beslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt huset Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.