Annons

Skåne en mardröm för bostadssökande

Skåne Skåne och Halland är två av de regioner där den bostadslöse har det allra tuffast. I flera kommuner finns inte en enda ledig lägenhet. Det visar nya siffror som SCB presenterade i går.

Halland och Skåne tillhör de regioner där antalet lediga hyreslägenheter är som lägst i landet. I september 2007 fanns det totalt 292 lediga lägenheter i de skånska kommunerna. Minst lägenheter att välja bland har de bostadssökande i Svalöv, Vellinge, Kävlinge, Lomma, Svedala, Tomelilla, Perstorp, Klippan, Båstad, Lund och Landskrona. Här fanns inte en enda lägenhet att hyra hos de kommunala bostadsbolagen. Något större var utbudet i Osby, Sjöbo och Östra Göinge där drygt 3 procent av lägenheterna stod tomma.

I Halland fanns det inga lediga lägenheter alls i Varberg och Kungsbacka. Störst andel lediga lägenheter fanns i Hylte kommun där fyra procent av lägenheterna stod tomma. 

Annons
ANNONSLånestrategier för hyresgäster

Den 1 september i år var cirka 1,4 procent av hyreslägenheterna i Sverige lediga för uthyrning. Enligt SCB har antalet lediga lägenheter minskat sedan slutet av nittiotalet och siffran inte varit så här låg sedan 1992.

Annons
Läs också Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Nya byggregler kan ge farliga lägenheter: "Barn kommer att dö" Lättare få lägenhet om du har släkting på bostadsbolaget: "Korruptionsrisk" Tranemobon Bengt fajtas för sin tomma lya i Göteborg - "Rena rama Nordkorea" Så länge måste du köa till de mest populära adresserna – Jeannette väntade i 10 år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.