HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Skilsmässan i Sydamerika drog ut på tiden – det kostade lägenheten

Åstorp Värden påstår att hyresgästen varit borta i två år och under tiden hyrt ut sin lägenhet utan tillstånd. Inte alls hävdar hyresgästens ombud. Några kompisar lånade den tillfälligt.
Flygplan i luften
Foto: Pixabay

Enligt grannen har hyresgästen inte varit hemma på två år. Fel säger hyresgästens ombud som hävdar att hyresgästen varit hemma julen 2017 och augusti 2018. Ombudet säger att hyresgästen fortfarande bor i Åstorp, har alla sina saker där och har för avsikt att fortsätta att bo där.

Skälen till att hyresgästen varit på resande fort i snart tre år är att han ordnat med flytt av sin mors aska från Peru till Chile. Han håller även på att genomföra en skilsmässa som har dragit ut på tiden. Enligt ombudet kan det dröja ytterligare 30 till 60 dagar innan den är klar. Därför kan hyresgästen inte säga när han återvänder till Sverige.

Läs ocksåFöretagsadress avslöjade svartuthyrning

Ombudet nekar till att det förekommit någon otillåten andrahandsuthyrning men erkänner att lägenheten varit utlånad tillfälligt till ombudets sons kompisar vid årsskiftet. När ombudet kom dit för att se till lägenheten fann hon okända personer där. Hon ska då ha bett dem ge sig av vilket de gjorde.

Hyresvärden köper inte ombudets berättelse och säger att när de knackat på lägenhetsdörren har personer öppnat som sagt att de bor där. Enligt värden har andrahandshyresgästerna sagt att de hyr lägenheten av förstahandshyresgästen, att han flyttat utomlands och han inte har några återflyttningsplaner.

Ärendet har nu gjorts upp i hyresnämnden och parterna har träffat en förlikning. Kontraktet sägs upp den 31 maj men hyresgästen har fått uppskov med att flytta till den 31 augusti.

Läs ocksåParter oense om mögel i lägenhet
Läs också Fick tillstånd i fyra år – nu stoppar värden andrahandsuthyrning Känd artist förlorar tvist om extralägenhet i Göteborg Polisrannsakan avslöjade otillåten andrahandsuthyrning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.