HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Skottlossning blev droppen – värden vill riva kontraktet

Lund Skottlossning, blod i badrummet och spring i trapphuset. Grannarna är rädda och nu sägs hyresgästen, som sprider oro, upp från sin hyresrätt.
Foto: Anders Paulsson

Hyresgästen i Lund har stört sina grannar och skapat oro i kvarteret i flera år. Nu har hyresvärden fått nog och vill att hyresgästen flyttar. Värden har sagt upp kontraktet med orosmakaren och fallet ligger nu på hyresnämndens bord för avgörande.

Enligt ansökan till hyresnämnden är det en lång rad händelser under flera år som fått värden att vilja riva kontraktet:

Läs ocksåRev ut duschkabinen – kostar kontraktet
  • Sommaren för två år sedan störs grannarna av ”påtända personer kring huset och även trädgårdens baksida”.
  • Porten har förstörts av besökare till hyresgästen.
  • En decembernatt 2017 försöker okända personer ta sig in i en lägenhet via balkongen klockan fyra på morgonen. När de blir påkomna visar det sig att de ska hem till den nu uppsagda hyresgästen.
  • När hyresvärden besöker lägenheten för att lösa ett stopp i toaletten är det blod på både väggar och i taket i badrummet.
  • I mars i år utsätts lägenheten för skottlossning. Lägenhetens fönster skjuts sönder men inga personer skadas.

Störningarna är nu så allvarliga, menar hyresvärden, att det finns skäl för uppsägning.

Läs också Villaägares söner använde trean i city som partyvåning Badkaret svämmade över – hyresgästen sägs upp Vägrade släppa in hyresvärden - sägs upp TV-profil bilade bort sitt eget golv – vräks och krävs på 200 000

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.