HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Slog med hammare – måste flytta direkt

Nyheter Direkta dödshot och slag med hammare är allvarliga störningar. Därför måste en hyresgäst i södra Stockholm genast flytta.

Störningar kan vara svåra att klarlägga och inte sällan står ord mot ord. I det aktuella fallet fanns det dock så omfattande bevisning att både hyresnämnden och hovrätten ansåg det bevisat att hyresgästen uppträtt så störande att hon blir av med sitt hyreskontrakt. 

Redan i samband med att hyresgästen flyttat in i lägenheten i södra Stockholm tycks hon ha kommit på kant med grannfamiljen. Enligt dem förekom det kraftiga bankningar i väggarna på kvällarna. På julafton, någon månad efter att den störande hyresgästen flyttat in, hördes bankningar så starka att gästerna blev rädda och inte ville komma tillbaka.

Läs ocksåNu vågar Anastasiia bjuda hem sonens kompisar igen

Störningarna och bråken eskalerade. Vid ett tillfälle ska hon ha skrikit ”fuck you” till grannarna. Allvarligast ser dock rätten på att hyresgästen slagit med en hammare mot sin balkong och i trapphuset. Vid åtminstone två tillfällen ska hyresgästen ha uttalat rena dödshot som ”jag ska döda dig” och ”jag ska hoppa och göra slut på dig”.

Hyresgästen förnekar handlingarna och har svarat med att polisanmäla grannfamiljen. De andra närboende runtomkring har gaddat ihop sig mot henne, anser kvinnan. Hon bestrider att det är hon som syns på videoinspelningarna som anförts som bevismaterial.

Hovrätten anser emellertid att bevisningen är övertygande. Hyresgästen är skyldig att flytta genast.

Läs ocksåFrån hot till Kronofogden – då kan du bli vräkt och så går det till
Läs också Par sägs upp - lagar mat av grannarnas sopor på gården Skräckbesöket: Psykotisk granne trängde sig in och hotade barnfamilj med kniv i deras hem Slängde möbler från balkongen och anklagas för ofredande – så kan mannen tvingas ut

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.