Annons

Slumpen styr om du får Direktlägenhet

Gävle Gavlegårdarnas sida för Direktlägenheter kapades under några månader och kaparen sålde uppgifterna till lägenheterna. Nu har systemet gjorts om och slumpen avgör.

Den person som kapade hemsidan tros ha tjänat stora pengar på att boka upp alla Direktlägenheter och sedan sälja uppgifterna vidare till bostadssökande. 100 000 kronor har nämnts som en summa mannen kan ha tjänat på sin förmedling.

Gavlegårdarna har ännu inte gjort någon polisanmälan men hemsidan är omgjord och nu är det slumpen som avgör vem som får en Direktlägenhet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Varje Direktlägenhet kommer att ligga på nätet i ett dygn och då kan man anmäla intresse. Men att komma först räknas inte längre och vilka köpoäng man har spelar ingen roll. Istället kommer Gavlegårdarnas hyressystem att skicka erbjudanden till fem slumpmässigt utvalda intresserade.

Annons

En annan ändring som gjorts är att man i framtiden inte kan tacka nej eller låta bli att svara på ett erbjudande om lägenhet mer än fem gånger per månad. Gör man det får man vänta en månad innan man får nya erbjudanden. Den här åtgärden gäller alla lägenheter, alltså även de som finns på Torget.

Annons
Läs också Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Son ville ta över lägenhet när mamman dog – det här gäller: "Man ärver inte hyreskontrakt" Gavlegårdarnas hyror klara efter medling Så blir din hyra i Blekinge län 2024 Så blir din hyra i Kronobergs län 2024

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.