Annons

SMS-biljetter och hyrda parkeringar i Lysekil

Lysekil Det har varit problem för boende på Badhusberget och Kvarnberget i Lysekil att få plats för sina bilar. Nu ska hyrda p-platser och avgift för gäster lösa problemet.
Foto: Minna Uhlin
Nu är det klart att det blir avgift för att parkera bilarna på Badhusberget i Lysekil från årsskiftet.

Som Hem & Hyra tidigare har berättat var det efter påstötningar från hyresgästerna till bostadsbolaget Lysekils Bostäder som man ville införa hyrda parkeringsplatser. Efter en förhandling med Hyresgästföreningen har man nu kommit fram till kostnaderna. På Badhusberget och Kvarnberget kom man fram till en hyra på 145 kronor per månad istället för de 170 kronor som bostadsbolaget yrkat. På Drottninggatan blir avgiften 170 kronor per månad. För besökande kommer det att ordnas gästparkeringar där man betalar med SMS-biljetter.

Avgifterna införs vid årsskiftet eller när parkeringsplatserna är markerade och när avtal skrivits med respektive person som ska hyra sin parkeringsplats.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Hyresgästerna går samman för att rädda sina uteplatser: ”Vi vill bara ha trygghet” Ofrivilligt isolerad av dålig snöröjning: "Jag hamnade i en husarrest" "Stötande om skolbråk leder till vräkning" – så upprör lagförslaget om vräkning 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Trädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.