Annons

”Snälla låt oss stanna över julen”

Kalmar I september förra året slutade hyresinbetalningarna att komma in. Sedan dess har skulden vuxit till hisnande belopp och hyresnämnden har beslutat att Hans och Birgit måste flytta.

När hyresnämnden ska hålla sitt sammanträde är inte Hans där. Men det spelar ingen roll, inte för hyresnämndens del, de kan ta beslut ändå.

Det är inte mycket att säga. Hyresvärden vill att Hans ska flytta, de har sagt upp hyreskontraktet till 31 maj i år eftersom Hans inte har betalat sin hyra. Inte sedan september 2014 har en enda krona kommit in och hyresskulden har ökat för varje månad. När hyresnämnden ska avgöra ärendet är den uppe i nästan 128 000 kronor.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det är en ansenlig skuld och hyresnämnden beslutar att Hans måste flytta genast. Gör han inte det kommer han att bli vräkt och själv få betala vad det kostar.

Men det finns ett halmstrå kvar att gripa efter och det gör Hans och hans fru Birgit. Samma dag som överklagandetiden går ut kommer det in ett brev ifrån dem till Svea hovrätt.

Annons

Paret har bott i lägenheten sedan 1997 och alltid varit punktliga med hyran, till för ett drygt år sedan då deras ”ekonomi strulat”. Och de har försökt hitta ett annat boende, än så länge utan framgång.

Läs ocksåStörningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i husetGrovkornig närbild på en uppbruten vit dörr. Ovanpå inklippt text: "Det är obehöriga i källare. Det hörs bankningar. Åk inte ensam på denna." En hyresgäst riskerar vräkning efter att hans besökare stört grannarna.

”Snälla låt oss stanna över julen”, skriver Birgit till hovrätten.

Det kommer de att få göra eftersom hovrätten inte hinner behandla deras ärende innan helgerna.

Annons

Fotnot: Hans och Birgit heter egentligen något annat.

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.
Läs också Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.