Annons

”Snälla låt oss stanna över julen”

Kalmar I september förra året slutade hyresinbetalningarna att komma in. Sedan dess har skulden vuxit till hisnande belopp och hyresnämnden har beslutat att Hans och Birgit måste flytta.

När hyresnämnden ska hålla sitt sammanträde är inte Hans där. Men det spelar ingen roll, inte för hyresnämndens del, de kan ta beslut ändå.

Det är inte mycket att säga. Hyresvärden vill att Hans ska flytta, de har sagt upp hyreskontraktet till 31 maj i år eftersom Hans inte har betalat sin hyra. Inte sedan september 2014 har en enda krona kommit in och hyresskulden har ökat för varje månad. När hyresnämnden ska avgöra ärendet är den uppe i nästan 128 000 kronor.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Det är en ansenlig skuld och hyresnämnden beslutar att Hans måste flytta genast. Gör han inte det kommer han att bli vräkt och själv få betala vad det kostar.

Men det finns ett halmstrå kvar att gripa efter och det gör Hans och hans fru Birgit. Samma dag som överklagandetiden går ut kommer det in ett brev ifrån dem till Svea hovrätt.

Annons

Paret har bott i lägenheten sedan 1997 och alltid varit punktliga med hyran, till för ett drygt år sedan då deras ”ekonomi strulat”. Och de har försökt hitta ett annat boende, än så länge utan framgång.

Läs ocksåKalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månadenKvinna som står utanför ett hyreshus. En röd balkong syns i bakgrunden. Det är snö på marken.

”Snälla låt oss stanna över julen”, skriver Birgit till hovrätten.

Det kommer de att få göra eftersom hovrätten inte hinner behandla deras ärende innan helgerna.

Annons

Fotnot: Hans och Birgit heter egentligen något annat.

Läs ocksåGräset växer hej vilt – därför behöver hyresvärden inte klippa detEn vildvuxen gräsmatta
Läs också Trodde grannarna var KGB-agenter som stal och rullade svarta föremål – tvingas flytta "Stötande om skolbråk leder till vräkning" – så upprör lagförslaget om vräkning Hyrde ut svart utan nyckel – par fick ta balkongvägen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.