HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

”Snälla låt oss stanna över julen”

Kalmar I september förra året slutade hyresinbetalningarna att komma in. Sedan dess har skulden vuxit till hisnande belopp och hyresnämnden har beslutat att Hans och Birgit måste flytta.

När hyresnämnden ska hålla sitt sammanträde är inte Hans där. Men det spelar ingen roll, inte för hyresnämndens del, de kan ta beslut ändå.

Det är inte mycket att säga. Hyresvärden vill att Hans ska flytta, de har sagt upp hyreskontraktet till 31 maj i år eftersom Hans inte har betalat sin hyra. Inte sedan september 2014 har en enda krona kommit in och hyresskulden har ökat för varje månad. När hyresnämnden ska avgöra ärendet är den uppe i nästan 128 000 kronor.

Läs ocksåÄndrade adress tolv gånger - klen bevisning när Kfast försökte bryta kontrakt

Det är en ansenlig skuld och hyresnämnden beslutar att Hans måste flytta genast. Gör han inte det kommer han att bli vräkt och själv få betala vad det kostar.

Men det finns ett halmstrå kvar att gripa efter och det gör Hans och hans fru Birgit. Samma dag som överklagandetiden går ut kommer det in ett brev ifrån dem till Svea hovrätt.

Paret har bott i lägenheten sedan 1997 och alltid varit punktliga med hyran, till för ett drygt år sedan då deras ”ekonomi strulat”. Och de har försökt hitta ett annat boende, än så länge utan framgång.

Läs ocksåKnuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem

”Snälla låt oss stanna över julen”, skriver Birgit till hovrätten.

Det kommer de att få göra eftersom hovrätten inte hinner behandla deras ärende innan helgerna.

Fotnot: Hans och Birgit heter egentligen något annat.

Läs ocksåBombmannen fick komma tillbaka - nu rasar grannarna: "Jävligt obehagligt"Åsa och Katarina är rädda för grannen, som dömts för att ha haft explosiva ämnen i sin bostad. Bland annat hittade polisen 40 kilo ammoniumnitrat i en flyttkartong.
Läs också Kenneth kan förlora sitt bibliotek - enligt hyresvärden är det han kallar hem en lokal Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.