Annons

Snart byggstart på Svartå strand

Mjölby Rivningen av Bemabhuset är i full gång. När arbetet är klart drar Bostadsbolaget i Mjölby i gång sitt husbygge på Svartå strand.
Foto: Winell & Jern Arkitekter/Bostadsbolaget
,

Bostadsbolaget har planerat för de nya lägenheterna i flera år. Enligt vd Torbjörn Olsson behöver det byggas nya lägenheter i Mjölby, men det kommunala bostadsbolaget har stött på en del hinder på vägen. Det har till exempel kommit kritik mot att det så kallade Bemabhuset rivs för att ge plats åt de nya bostäderna.

Men nu pågår rivningen för fullt, Bostadsbolagets styrelse har tagit det formella beslutet att bygga och bygglovsansökan har lämnats in till kommunen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi väntar bara på att rivningen ska bli klar. Sedan sätter vi spaden i jorden, troligen i mars-april någon gång, säger Torbjörn Olsson.

Det blir ett hus med sammanlagt 56 tvåor och treor. En del av huset får åtta våningar och den andra delen sex.

Annons

– Hyrorna är inte förhandlade med Hyresgästföreningen ännu men vi räknar med att hamna på runt 9 000 i månaden för en trea och 7 000 för en tvåa, säger Torbjörn Olsson.

Läs ocksåTrädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre"John Tizzard, trädgårdsarkitekt.

400 personer har hittills anmält intresse för de nya lägenheterna.

– Vi kommer att kunna hyra ut dem. Det är stor skillnad på bostadsmarknaden i Mjölby i dag jämfört med tidigare. Vi har ingenting outhyrt.

Annons

Torbjörn Olsson räknar med att lägenheterna ska vara inflyttningsklara om cirka 1,5 år.

Läs ocksåAnn-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något”Bengt och Ann-Charlotte Wassenius, Sture och Ann-Christin Sallander, Mars, Trollhättan, Eidar, kollage, KW
Läs också Radhusens dåliga brandskydd fixas inte - Hyresgästen Ida: "Det är katastrof" Ingelas jobb: se till att färre förlorar sina hem Gratisplatser försvinner - nu tvingas Dunio betala för parkeringen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.