HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Söderköping får ny hyresvärd

Söderköping Hyresvärden Heimstaden etablerar sig i Söderköping. Detta efter att bolaget köpt upp Kanalhamnens fastigheter.
Foto: Jenny Knutsson

Det norska fastighetsbolaget Heimstaden är en av de största privata hyresvärdarna i Norrköping med cirka 2 300 hyreslägenheter. Nu utökas beståndet även i grannkommunen Söderköping genom uppköpet av Kanalhamnens fastigheter.

–Vi fick ett erbjudande om att köpa bolaget och som vi valde att tacka ja till. Det innebär att vi etablerar oss ytterligare på en ort och det känns jättekul, säger Niklas Jensen, fastighetschef på Heimstaden i Norrköping.

Köpet innebär ett förvärv på totalt 111 hyreslägenheter i Söderköping och Norrköping. Utöver bostäder ingår även butiks- och kontorslokaler vid hamnen i Söderköping.

Ägarbytet skedde i somras och de nya ägarna har än så länge inga konkreta planer för de nya fastigheterna.

— Nej, vi behöver se och lära känna först innan vi gör något. Men det är väldigt välskötta fastigheter så vi ser inget behov av några direkta åtgärder, säger Niklas Jensen.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.