Annons

Solceller ska stoppa förbjuden garageverksamhet

Laholm Efter en garagebrand i Laholm vill det kommunala bostadsbolaget kapa strömmen. Solceller ska istället ge belysningen i garagen.

I början av veckan brann det i ett av Laholmshems garage på Violvägen i Laholm. Ett par bilar totalförstördes och flera andra skadades, uppger Hallandsposten. Svetsutrustning, som kan ha med branden att göra, hittades efteråt av polisen.

− Det finns bilverkstäder och det förekommer allt möjligt i våra garage. Som hyresvärdar kan vi inte vara poliser men vi kan bygga effektivare system, säger Laholmshems vd Stefan Lundström.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Det är förbjudet att göra saker i garagen som innebär brandrisk eller annan fara. Stefan Lundström vill nu kapa strömmen dit.

Annons

− Istället sätter vi solceller på taken som kan driver allmänbelysningen men som inte kan kopplas till exempel värmefläktar eller svetsutrusning, säger han.

Tanken med elen i garagen är att den ska användas till motorvärmare, dammsugare eller liknande.

Läs ocksåKrossade ett fönster och orsakade brand i lägenheten: "Jag måste ha gått i sömnen"Ett bildmontage av en utbränd köksdel, en klocka och tabletter.

Planerna är dock inte helt enkla att genomföra. I kontrakten är elen inskriven. Detta kommer nu att ses över och enligt Lundström förmodligen förhandlas om med Hyresgästföreningen.

Annons

Laholmshem har cirka 300 garage.

Läs också Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.