Annons

Solig invigning av lekplats

Götene I ena änden en vikingabåt att klättra på, i andra ett utegym att svettas i. Den nyinvigda aktivitetsplatsen i Västra Prästgårdsängen i Götene har något för alla åldrar.
, , , , , , ,

– Kanske sticker jag ut hakan nu, men frågan är inte detta är Skaraborgs allra finaste lekplats!

Det sa Peter Legendi (S), ordförande i Götenebostäders styrelse, när han på onsdagen klippte av invigningsbandet.

ANNONSLånestrategier för hyresgäster

Platsen är en av Västra Prästgårdsängens gröna innergårdar. En gård som tidigare haft en förfallen kommunal lekplats och som nu fått sig en ordentlig upprustning. Här finns nu en inbjudande lekplats med konstgräs i blått och gult, en lekbåt med namnet Viking, kompisgunga och rutchbana. 

– Det är så härligt att se hur tio, femton barn och ungdomar leker och har roligt här om kvällarna, säger Birgitta Svensson, som bott i området sedan 1978. 

Men satsningen riktar sig inte enbart till barnen. Även vuxna och äldre som vill röra på sig har fått hjälp på traven. På det gula mjuka konstgräset står flera utegymsmaskiner redo för aktiviteter. 

Annons
Läs ocksåKattoaletten blev en ny picknickplats

– Ja, tanken är att vi ska locka ut gammal som ung, sade vd:n Roland Lundqvist och tillade att detta endast var första etappen av flera satsningar som bolaget nu går i området. Framöver ska även fotbolls- och tennisplanerna rustas upp. Grillplatser och boulebana byggas. Samt eventuella kolonilotter anläggas. 

Eje Andersson är ordförande i Hyresgästföreningens lokalförening Vikingen. Han är mycket nöjd med satsningen och samarbetet med fastighetsbolaget. 

– Vi har fått vara med under resans gång och haft förslag och synpunkter. Precis som det ska vara! sade han och serverade kaffe till invigningsbesökarna. 

Läs ocksåHyrorna klara för 404 lägenheter i Götene

Även sjuårige Suhaib Abdi Mustafa gillade sin nya innergård. 

Annons

– Det här är jättebra. Vi är här varenda dag och leker! Det enda jag saknar är en studsmatta, sade han och svingade sig upp i lekbåten. 

Läs också Barnen på Kallkällan fick glidet tillbaka I Landskrona tar hyresgästerna leken på allvar Mötesplats för generationer invigd i Färgelanda

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.