Annons

Sollentunahem säljer ut fler lägenheter

Sollentuna I torsdags tog Sollentunahem det väntade beslutet att sälja ytterligare 654 lägenheter ur sitt bestånd. Därmed har bolaget i år beslutat sälja 943 av sina sammanlagt cirka 7 300 lägenheter.

I snitt hamnade kvadratmeterpriset för de kommande bostadsrätterna på cirka 11 300 per kvadratmeter.

– Nu verkar det som om priserna håller på att falla på bostadsrättsmarknaden. Men det är fortfarande ett väldigt, väldigt bra pris, säger Sture Petterson från sollentunapartiet, en av två styrelseledamöter som röstade emot beslutet.

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Enligt honom har redan flera personer i Sollentuna tjänat stora pengar genom att sälja sina ombildade bostadsrätter.

– Vi kommer nu att uppvakta kommunledningen för att visa på detta faktum. Vi tycker att försäljningspriserna är alldeles för låga. Men nu verkar det i alla fall inte som om några fler lägenheter kommer att säljas inom den närmaste framtiden.

Annons
Läs också Alingsåshem backar från försäljningsplaner: "Inte en god affär", säger vd:n Ombildningskritikern Anders köpte sin hyresrätt: "Helst hade jag fortsatt att hyra" Planer på utförsäljning av hyresrätter i Gottsunda stoppas Varbergs Bostad säljer Evelinas hem Hyreshuset i Glommers räddades: "De som bott här hela sitt liv var oroliga"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.