Annons

Sommarkul i bostadsområdet

Skänninge Sommarlovet kan vara fyllt med roliga aktiviteter, men så är det inte för alla. Därför satsar Bostadsbolaget i Mjölby och Pingstkyrkan på aktiviteter i bostadsområdena i sommar.
Foto: Jenny Knutsson
, ,

– Det är nog fjärde sommaren vi gör det här, säger Åke Sternegård.

Han är en av de frivilliga från Pingstkyrkan som fixat med hoppborg, lekfulla tävlingar och en kiosk med godsaker på en gräsmatta i bostadsområdet Trojenborg i Skänninge.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men det är första gången man arrangerar Sommarkul just här.

– Det kom önskemål från hyresgästerna som undrade varför det bara skulle vara i Mjölby. Så då bestämde vi oss för att köra i Skänninge och Mantorp också, berättar Åke Sternegård.

Bakgrunden till arrangemanget, med totalt tolv tillfällen i olika bostadsområden, är att skapa rolig och meningsfull sysselsättning för lovlediga barn.

Annons
Läs ocksåRadhusens dåliga brandskydd fixas inte - Hyresgästen Ida: "Det är katastrof"

– Vi vill göra något kul framför allt för dem som kanske inte kommer i väg på någon semester eller några andra aktiviteter. Många blir kvar hemma i bostadsområdet hela sommaren och det behöver inte alltid bero på ekonomiska skäl. Det kan ha praktiska orsaker också, att det är svårt att göra olika aktiviteter, säger Åke Sternegård.

Han och de andra vuxna som ställer upp som frivilliga har märkt att det finns ett behov.

– Ja, det gör det verkligen och det inspirerar oss att fortsätta, säger en av dem, Anne-Marie Kårén.

Läs ocksåIngelas jobb: se till att färre förlorar sina hemEn kvinna med ljust hår står utomhus. I bakgrunden syns hyreshus.

Det mesta talar därför för att det blir en fortsättning även nästa år.

Men ännu återstår några veckor av det här sommarlovet. För Tindra Sundéns del har det varit rikt på upplevelser så här långt.

Annons

– Jag har varit i Skåne hos min mormor. Och så har jag spelat fotbollscup, säger hon.

Men hon tycker ändå att det är roligt att det händer något på hemmaplan också. Dessutom precis lagom tills hennes sysslingar Stina och Lea Alénius från Stockholm kommit på besök. Trion släppte loss ordentligt i hoppborgen.

– Det passade ju bra. Det är roligt att hoppa, tycker Tindra Sundén.

Läs också Gratisplatser försvinner - nu tvingas Dunio betala för parkeringen Batteridrivet luciatåg fixade julstämning i Mjölbys bostadsområden Corona skapar dålig stämning - då säger värden till på skarpen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.