HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Bodde fem år på annan adress – nu ryker kontraktet

Helsingborg För hyresnämnden berättade pappan att han flyttade ut redan för fem år sedan. Trots att det fanns ett gott skäl till det blev det ett solklart fall för nämnden.
Foto: Pixabay
Enligt ett beslut i hyresnämnden måste hyresgästen i Helsingborg lämna tillbaka nycklarna till värden.

Det hade kommit till hyresvärdens kännedom att Helsingborgaren som stod på kontraktet inte längre bodde i lägenheten. Det gjorde istället hans son. Hyresvärden sade upp mannen på grund av att han ”olovligen” hade hyrt ut den i andra hand och att saknade behov av den.

Helsingborgaren tyckte dock att han hade ett gott skäl att behålla lägenheten och det blev hyresnämnden som fick avgöra fallet.

Läs ocksåHyresgästföreningen: Nej till att sälja ÖresundskraftÖresundskraft

För Hyresnämnden i Malmö berättade pappan att han hade haft en hjärtattack och opererats. I samband med det hade han frågat värden om ett byte av lägenhet mot en på första plan. Då han inte hade fått någon hjälp med detta flyttat han till sin exfru och hade även skrivit sig där. I lägenheten bodde nu i stället hans son.

Redan 2014 hade pappan skrivit sig på den nya adressen och sonen i pappas lägenhet.

Hyresnämnden konstaterar att genom de uppgifter som mannen själv har lämnat är det klarlagt att han sedan 2014 bor på en annan adress, där han också är folkbokförd. Han saknar således behov av den aktuella lägenheten. Vad hyresgästen har berättat om sin sjukdom och sonens boende ”ändrar inte det ställningstagandet”.

Läs ocksåHyresvärd om mystiska fläckar: Finns inget som heter häxsothäxsot

Nämnden beslutar redan där att mannen måste flytta och prövar inte om det också har förekommit otillåten andrahandsuthyrning.

Läs också Över hundra miljoner lämnar skånska hyresvärdar Nu avgörs Sebilas häxsot i hovrätten Ny modell för unga: Hyr först – köp sen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.