Annons

Bodde fem år på annan adress – nu ryker kontraktet

Helsingborg För hyresnämnden berättade pappan att han flyttade ut redan för fem år sedan. Trots att det fanns ett gott skäl till det blev det ett solklart fall för nämnden.
besiktning lägenhet nycklar
Foto: Pixabay
Dags att lämna tillbaka nycklarna och det som återstår är en besiktning.

Det hade kommit till hyresvärdens kännedom att Helsingborgaren som stod på kontraktet inte längre bodde i lägenheten. Det gjorde istället hans son. Hyresvärden sade upp mannen på grund av att han ”olovligen” hade hyrt ut den i andra hand och att saknade behov av den.

Helsingborgaren tyckte dock att han hade ett gott skäl att behålla lägenheten och det blev hyresnämnden som fick avgöra fallet.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

För Hyresnämnden i Malmö berättade pappan att han hade haft en hjärtattack och opererats. I samband med det hade han frågat värden om ett byte av lägenhet mot en på första plan. Då han inte hade fått någon hjälp med detta flyttat han till sin exfru och hade även skrivit sig där. I lägenheten bodde nu i stället hans son.

Annons

Redan 2014 hade pappan skrivit sig på den nya adressen och sonen i pappas lägenhet.

Hyresnämnden konstaterar att genom de uppgifter som mannen själv har lämnat är det klarlagt att han sedan 2014 bor på en annan adress, där han också är folkbokförd. Han saknar således behov av den aktuella lägenheten. Vad hyresgästen har berättat om sin sjukdom och sonens boende ”ändrar inte det ställningstagandet”.

Annons
Läs ocksåVräks för att han matar fåglar: ”Fågelskrik i ofattbara mängder”

Nämnden beslutar redan där att mannen måste flytta och prövar inte om det också har förekommit otillåten andrahandsuthyrning.

Läs också Kyl och frys förstördes av kvarlämnad mat – hyresgäst krävs på 100 000 kronor Spelmissbruk ingen ursäkt – familj vräks Maria bor delar av året i Turkiet för hälsans skull – hotas med vräkning: ”Det gnager i skallen” Äntligen post i brevlådan – men det tog nio månader

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.