Annons

Sonen störde grannar – familj tvingas flytta

Malmö Hot, skadegörelse, misshandel och narkotikaförsäljning. Listan på anklagelser från hyresvärden är lång och nu tvingas familjen att flytta, trots att den vuxne sonen inte bor hemma.

Det var i höstas som den 22-årige sonen ska ha hotat och misshandlat vaktmästaren i hyreshuset i centrala Malmö. Problemen med sonen ska ha pågått under flera år, enligt hyresvärden, och efter incidenten i höstas fick hyresvärden nog och sade upp familjen. Fallet hamnade i hyresnämnden som nu beslutat att ge hyresvärden rätt. Familjen tvingas att flytta – trots att sonen inte längre bor hemma.

Vid förhandlingarna i hyresnämnden styrkte hyresvärden sina uppgifter med vittnen som berättade om problemen kring fastigheten. Grannar har under ett flertal år känt sig rädda för det gäng, där den 22-årige sonen ingår, som hänger i porten. En första varningsskrivelse skickades redan år 2007. Trots olika typer av insatser har problemen fortsatt. Enligt hyresvärden vågar grannar inte vittna i hyresnämnden av rädsla för vad det skulle kunna medföra.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Föräldrarna är medvetna om att det funnits problem, men de menar också att sonen får skulden för mycket. De har dock tagit ifrån honom hans nyckel och de har inte längre någon kontakt med honom och de menar därför att de inte har makt att göra mer utöver det som de redan gjort. Men det räcker inte, enligt hyresnämndens bedömning. Eftersom sonen fortfarande rör sig i och kring fastigheten kvarstår problemen och därför anser hyresnämnden att de åtgärder som föräldrarna ”vidtagit inte varit tillräckliga”.

Annons

Malou Gamborn, jurist på Hyresgästföreningen, kommer att överklaga beslutet till Svea hovrätt.

– Jag tycker bland annat att anklagelserna mot sonen är svepande. Det finns trots allt inga domar som styrker hyresvärdens påståenden, säger Malou Gamborn.

Annons
Läs ocksåRiskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via AirbnbAirbnb och pengar.
Läs också Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.