Annons

Spelade hög musik – förlorar kontrakt trots brister i utredning

Malmö Ingen av de inblandade har velat berätta om störningarna i domstolen. Men rapporterna från adressen räcker för att kasta ut kvinnan, menar hyresnämnden.

Hyresgästen bor i ett av Akelius hus i Malmö. Nu blir hon av med sitt kontrakt och måste omedelbart flytta, enligt ett beslutet i hyresnämnden. Bakgrunden är hög musik nattetid under lång tid och vaga uppgifter om stök och hot mot grannar i huset.

Utredningen baserar sig till stor del på värdens störningsrapporter, samt en polisanmälan. Ingen av grannarna har velat vittna.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

“Spelar väldigt hög musik och vägrar öppna dörren. Hörs tydligt att dom är hemma”, skriver personal från störningsjouren i en rapport strax före midnatt vid ett av besöken.

Annons

Det finns även vagare uppgifter om händelser. Vid ett tillfälle sprejade någon över ett titthåll till en av lägenhetsdörrarna i trappen. Grannarna är övertygade om att det var kvinnan, men ingen såg vem som målade.

Hyresnämnden skriver i sitt beslut att Akelius utredning har brister och pekar på att ingen av de störda grannarna har hörts under förhandlingarna i nämnden. Akelius har förklarat det hela med rädsla bland de boende. Den förklaringen är fullt rimlig, anser nämnden.

Annons
Läs ocksåStörningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i husetGrovkornig närbild på en uppbruten vit dörr. Ovanpå inklippt text: "Det är obehöriga i källare. Det hörs bankningar. Åk inte ensam på denna." En hyresgäst riskerar vräkning efter att hans besökare stört grannarna.

Den utpekade kvinnan har inte dykt upp under förhandlingarna och har inte heller lämnat några förklaringar trots att hon har blivit tillfrågad. Hade hon motsatt sig anklagelserna skulle hon rimligtvis ha hört av sig, resonerar nämnden, och ger värden grönt ljus att kasta ut henne.

Läs också Anmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat” Inger och Ivar har bott mitt emot varandra i nästan 50 år: "Vi är som en stor familj" Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.