Annons

Spikade igen grannens dörr

Örebro Så där lite på skoj sent en kväll, spikade en 42-årig man igen dörren för sin granne. Nu har han dömts till skyddstillsyn och vård.​

​Det var i januari i år som en 42-åring i södra delarna av Örebro län gick ut i trapphuset och spikade igen dörren för grannen med två spikar.

42-åringen kallar det hela för ett ”practial joke” som skedde under en viss överförfriskning. När han var klar, gick han in till sig och la sig för att sova.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Domstolen dömer 42-åringen för olaga frihetsberövande och ser gärningen som sådan som allvarlig.

Annons

Omständigheter gör dock att brottet bedöms som mindre grovt. Bland annat hade 42-åringen bara använt två spikar när han satte igen sin grannes dörr. Och dessutom var polisen snabbt på plats och kunde undsätta den inspikade grannen.

Nerikes Allehanda skriver att 42-åringen led av en allvarlig psykisk störning när han begick brottet.

Läs ocksåGranne vaktade i porten – kvinna tvingades hoppa från balkong

Han döms därför till skyddstillsyn och vård, eftersom 42-åringen enligt tingsrättsdomen fortfarande mår psykiskt dåligt.

Annons

Mannen har erkänt brottet och ska även betala 500 kronor till brottsofferfonden.

Läs också Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks Anmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat” Inger och Ivar har bott mitt emot varandra i nästan 50 år: "Vi är som en stor familj" Trängde sig in hos grannkvinnan – togs i kragen och blev utkastad

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.