Annons

Ständig kamp för hyresnivån

Götene ​Rose-Marie Larsson kämpar för att få ekonomin att gå ihop. När allmännyttiga Götenebostäders krav inför hyresförhandlingarna kom drog hon djupt efter andan. – Det var lite väl häftigt. Hjälp! tänkte jag.

​Rose-Marie Larsson visar runt i hyrestrean i Lundsbrunn. Köket är rymligt, vardagsrummet leder ut mot en egen uteplats, de två sovrummen är välplanerade.

I elva år har hon och dottern bott här. Rose-Marie har trivts från första dagen. Ändå funderar hon ofta på att flytta och tittar varje dag i tidningsannonserna efter alternativ.
Anledningen är månadskostnaden: 5 213 kronor inklusive garage.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Om Götenebostäder skulle få igenom sitt krav får Rose-Marie punga ut med 5 485 kronor. Rose-Marie jobbar som undersköterska. Det är en ständig utmaning att få ekonomin att gå ihop och hyresnivån är nära smärtgränsen.
– Varje krona är viktig för mig och redan nu går halva lönen till boendet. Men det är svårt att hitta något annat, jag har ett barn att tänka på och vi kan ju inte tränga ihop oss i en etta.

Rose-Marie är vice ordförande i den lokala Hyresgästföreningen och har medverkat i ett flertal hyresförhandlingar. I år är hon mer taggad än vanligt.
– Egentligen krockar förhandlingen med jobbet men jag ska ändå vara med. Det känns viktigare än någonsin!

Annons
Läs också Demonstration mot rekordhöga hyreskrav i Biskopsgården Hon tvingades skilja sig för att få lägenheten Regeringen granskar orättvisor på hyresmarknaden Hyrorna klara för 404 lägenheter i Götene Svedalahem kräver höjda hyror nästa år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.