Annons

Stångåstaden arrangerar tävling för att hitta energitjuvar

Linköping ​Stångåstaden i Linköping tar ett nytt grepp för att hitta metoder för energibesparingar. Man tar hjälp av hyresgästerna genom att utlysa en tävling.

​”Skicka ett mejl till Stångåstaden och berätta om energitjuvarna i ditt område, eller ge oss din bästa idé för att göra Stångåstaden mer energieffektivt.” Det skriver Stångåstaden på sin hemsida.

Bolaget vill att hyresgästerna slår larm om droppande kranar, trapphus där lyset är tänt hela tiden och liknande. Det kan te sig som småsaker men Stångåstaden skriver att det är ”energitjuvar”.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Förhoppningen är att det ska ramla in e-post där hyresgästerna avslöjar sådana energitjuvar eller ger förslag på åtgärder som kan spara energi åt bolaget.

Annons

Moroten för hyresgästerna är att det hela utformas som en tävling. Priset är en elcykel, ett miljövänligt fortskaffningsmedel.

Tävlingen är öppen för Stångåstadens hyresgäster och pågår fram till den 30 april.

Annons
Läs ocksåOklara regler: Lång väntan på varmvatten när värden bytte AnnCriztins kranKvinna vid ett handfatet. Hon har ena handen på vredet, den andra under kranen för att känna på vattnet.
 

Läs också Elpriserna: Nu slipper Inger kallhyran – "åkte på en riktig smäll i januari" Virginia är expert på att spara el – här är hennes bästa tips Värmen redan katastrofdyr för Britta: ”Det kommer bli värre” Elpriserna: Göran blir utan regeringens stödpengar – får strömmen direkt från greven

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.