Annons

Startskott för nya lägenheter på Sörse

Varberg Nu har Varbergs Bostad tagit det första, symboliska spadtaget för 43 nya lägenheter på Sörse. Det skedde under söndagens välbesökta familjedag i bostadsområdet.
, ,

Elma Kabil, 11 år, siktar noga innan hon tar sats mot bollen på straffpunkten. I mål står Peter Dahlberg beredd. Till vardags är han målvakt i Varbergs BoIS, men den här söndagen håller han och lagkamraterna straffläggningstävling i bostadsområdet Sörsedammen.

Alla som prövar lyckan med fotbollen är med och tävlar om en grönsvart matchtröja, signerad av herrarnas A-lag. Elma Kabil skjuter flera gånger, och lyckas faktiskt överlista målvakten.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Jag kollar var det finns störst plats att göra mål. Och sedan skjuter jag, sammanfattar hon sin taktik.

Gårdagens familjedag i Varbergs Bostads regi blev en välbesökt tillställning. Cirkus Olympias två föreställningar, med plats för 600 åskådare per gång, var utsålda. I Hyresgästföreningens stånd strax intill serverades en bra bit över tusen korvar.

Annons

Bostadsbolaget passade också på att symboliskt inviga bygget av 43 nya hyreslägenheter strax öster om Mariedalsskolan. De två punkthusen i sex våningar, med lägenheter på ett till tre rum och kök, väntas stå klara för inflyttning nästa höst.

Läs ocksåNy hyra för 5 500 hushåll i Varberg – högst höjning i HallandStora torget i Varberg.

Lägenheterna, på 40–81 kvadratmeter, får inglasad balkong. Flera får egna takterasser. Köket förses med vitvaror i rostfritt och anslutning för diskmaskin, i badrummet är tvättmaskin och torktumlare standard.

Lågenergihusen ska byggas enligt energibesparande metoder och kräver därefter lite energi för uppvärmning, även vintertid. De förses med hiss, plana entréer och breda dörrar utan trösklar. Utanför blir det ny parkering, samt bänkar och en grillplats på gården.

Annons

På Sörseängen intill, upp mot Påskbergsskogen, planerar Varbergs Bostad ett grönt område som föreslås rymma odlingsbäddar för hyresgästerna, ett sommarkafé, boulebanor, sittbänkar och fruktträd, ett utegym, bikupor samt eventuellt en inhägnad med får och getter.

Läs ocksåÄntligen post i brevlådan – men det tog nio månader

Det kommunala bostadsbolaget har planer på totalt 230 nya lägenheter i området Sörsedammen, Apelvikshöjd och Söderhöjd de närmaste åren.

Läs också Tvärnit för hyror i Varberg – första strandningen i Halland i år Dragiga hyreshus med elvärme: ”Om man tänder ett ljus så ser man hur lågan viftar” Direktverkande el: Yvonne, 74, jobbar extra för att ha råd med elräkningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.