Annons

Sommarjobba hos hyresvärden – här finns platserna i Skåne

Skåne Hundratals skånska ungdomar kommer snart att sommarjobba hos hyresvärden. Vi listar alla bostadsbolag i Skåne som tar emot sommarjobbare.
Foto: Stena Fastigheter
Stena Fastigheter anställer flest sommarjobbare av de skånska bostadsbolagen.

I sommar tjänar omkring 570 ungdomar en extra hacka genom att jobba hos sin hyresvärd någonstans i Skåne. Det visar Hem & Hyras kartläggning. Hos MKB i Malmö ska 98 sommarjobbare bland annat rensa rabatter, klippa gräsmattor, måla staket och städa gårdar. Ett fyrtiotal belönas med ett sommarjobb efter att ha höjt minst ett betyg efter att ha deltagit i läxläsning i MKB:s regi, andra får sitt jobb genom Malmö stads ”Ung i sommar”.

För en del kan sommarjobbet bli inkörsport till ett yrke, för andra blir det första gången man tjänar egna pengar. Många hyresvärdar prioriterar ungdomarna i bostadsområdet men långt i från alla ger företräde till hyresgästernas barn. De kommunala bostadsbolagen i bland annat Eslöv, Höganäs, Trelleborg, Landskrona, Ängelholm och Svedala tillhör dem som prioriterar barn till hyresgäster och att vara barn till en anställd hjälper om man bor i Lund, Svedala och Kristianstad.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Den privata hyresvärden Stena Fastigheter anställer flest sommarjobbare i regionen. 100 ungdomar mellan sexton och tjugo år får chansen till ett jobb i Malmö, Lund, Lomma eller Landskrona. För att få jobb måste man också bo i området.
– Vi anställer boendes barn, samt de ungdomar som höjer sina betyg genom den läxhjälp vi erbjuder i skolor i Malmö, säger Cecilia Fredholm, chef för social hållbarhet på Stena Fastigheter.

Annons

Att erbjuda ungdomar ett sommarjobb är prioriterat. Det handlar dels om det bostadssociala arbetet, dels om att marknadsföra fastighetsbranschen.
– Sommarjobben är bland det viktigaste vi gör inom vårt arbete med relationsförvaltning. För många sommarjobbare är detta deras första jobb och det har stor betydelse för framtiden att ha arbetslivserfarenhet, en första rad på sitt cv, ett betyg och en referens. Vi ser även detta som en möjlighet att fler får upp ögonen för fastighetsbranschen som arbetsgivare och det är en del i vårt arbete med att hitta framtidens talanger, säger Cecilia Fredholm.

 

Annons
Läs ocksåHon sommarjobbar i rabatten
Här kan du få sommarjobb
Bostadsbolag Tar in sommarjobbare Antal
ABK, Kristianstad JA 25
Bjuvsbostäder JA 3
Bromöllahem NEJ
Burlövsbostäder JA 15
Båstadhem JA 5
Ebo, Eslöv JA 10
Göingehem JA 4
Helsingborgshem JA 45
Hässleholmsbyggen JA 18
Höganäshem JA 8
Hörbybostäder Inget svar
Höörs Fastighet AB JA 17
KKB, Kävlinge JA 5
Kvidingebyggen, Åstorp NEJ
Landskronahem JA 30
LKF, Lund JA 80-90
MKB, Malmö JA 98
Osbybostäder Inget svar
Perstorps bostäder JA 4
Rikshem, Helsingborg JA 20
Simrishamnsbostäder NEJ
Sjöbohem Inget svar
Skurupshem NEJ
Stena Fastigheter, Malmö, Lund, Lomma JA 100
Svalövsbostäder JA 2
Svedalahem JA 11
Treklövern, Klippan NEJ
Trelleborgshem JA 10
Trianon, Malmö JA 2
Vellingebostäder JA 5
Willhem, i region Syd JA 20
Ystadbostäder JA 18
Ängelholmshem JA 8
Örkelljungabostäder NEJ
Österlenhem, Tomelilla NEJ

Läs också Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Hyresvärden gick in i kvinnans rum och sniffade på trosor – fångades på film Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet Övikshem säljer 607 lägenheter till norrländska Westerlind

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.