Annons

Stena Fastigheter möjlig köpare av Öbo-paketet

Örebro ​Stena Fastigheter är intresserade av att köpa de 1 500 lägenheter som Öbo ska sälja.I måndags fattade det kommunala bostadsbolaget Öbo beslut om att sälja 1500 lägenheter.

​Lägenheterna säljs som ett paket, bland annat för att få nya fastighetsaktörer intresserade av att etablera sig i Örebro.

Annons
Nu kan Hem & Hyra avslöja att en av spekulanterna är det stora privatägda fastighetsbolaget Stena Fastigheter med huvudkontor i Göteborg.
Stena Fastigheter har ambition att förvärva fastigheter för en miljard kronor om året de närmaste åren.
Och enligt företagets vd Christel Armstrong Darvik ligger Öbo-paketet helt i linje med Stenas affärsplan.
– För att vi ska vara intresserade att etablera oss i en ny stad ska vi kunna köpa minst 1 500 lägenheter så att vi kan ha en egen förvaltning på plats. Därför är vi väldigt intresserade av Öbo:s paket, även om det är långt kvar till affär, säger hon.
Men pengarna till en eventuell sådan, finns alltså redan. Men Christel Armstrong Darvik är noggrann med att påpeka att priset ska gynna en långsiktig förvaltare.
– Är man ute efter snabba klipp i stället för en långsiktighet, är inte vi rätt köpare. När en affär är klar, måste vi ha ekonomi att genomföra nödvändiga renoveringar.
Men samma tongångar hörs från Öbo:s avgående vd Hans Lander.
– Vi är beroende av att hitta rätt köpare. Vi vill ha in en långsiktig förvaltare och har oerhört höga krav. Men Stena är ett bra namn som gett sig in i andra fastighetsaffärer med ett gott resultat, säger han.

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din De bygger bort bostadsbristen – för fåglar: "Roligt om vi fick hit en uggla" Örebro: Hyresgästföreningen flyttar in till stan – "Ivriga" "Inte klokt": 888 kronor för att byta ett lysrör – värden backade och sänkte priserna Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre" Öbo leasade ut mer trappstädning – "Det såg helt enkelt för jävligt ut"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.