Annons

Stig Svedberg – en given köpare

Sundsvall Fastighetsägaren Stig Svedberg gillar att köpa hus. Gärna lite äldre och centralt belägna. Han är därför mycket intresserad av vad Mitthem nu har att sälja.

– Ja, jag vill absolut köpa hela paketet! Det passar oss alldeles utmärkt. Det är kanon!

Stig Svedberg, fastighetskungen av innerstadslägenheter, dröjer inte med svaret på frågan om han tänker lägga bud på de sju fastigheter som Mitthem nu lägger ut till försäljning. Fem av dem är anrika hus från slutet av 1930-talet och belägna i de mest centrala delarna av Stenstan. De övriga två objekten ligger i Nacksta och på Västermalm. Husen rymmer 121 lägenheter och en hel del lokaler.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vårt stora projekt just nu är att bygga om kontorslokaler till bostäder, där det är möjligt. Så även lokalerna i det här paketet är av intresse att titta närmare på och se om de går att bygga om, säger Svedberg, tillika ägare av bolaget Tvättbjörnen Förvaltning AB.

Annons

Han anser vidare att Mitthem gör helt rätt bostadsstrategiskt.

– Det var väl på tiden. Det är förståndigt att de säljer för att få in kapital att bygga nytt för.

Annons
Läs ocksåTrollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå"Lendita Lindman, ordförande i den lokala Hyresgästföreningen, är kritisk till att kommunala Eidar säljer hennes hem i kvarteret Fridhem i centrala Trollhättan.
Läs också Övikshem säljer 607 lägenheter till norrländska Westerlind Alingsåshem backar från försäljningsplaner: "Inte en god affär", säger vd:n Fastighetskung stäms på 300 000 för tvivelaktiga aktieaffärer Nu vågar Anastasiia bjuda hem sonens kompisar igen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.