Annons

Stödet ifrågasätts

Blekinge Socialnämnden i Ronneby var oenig men stöd till medlemskap blir kvar.
Medlemskap. Beviljas sedan några år i Ronneby.

När riktlinjer för ekonomiskt bistånd skulle revideras kom frågan upp i socialnämnden i mars. 

– Många hör av sig för att få hjälp från socialsekreterarna men de har inte full juridisk kompetens i dessa frågor. Människor i denna situation är redan i en svår sits. De ska inte behöva hamna ytterligare utanför i samhället, säger Malin Månsson (S) som röstade ja.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Ylva Särnmark (L) röstade nej.

– Ekonomiskt bistånd är hjälp till försörjning och medlemskap är inte med i riksnormen. Jag ser HGF som en förening bland andra och det finns inget som säger att ekonomiskt bistånd ska ges till medlemskap, säger hon.

Annons

Läs mer:

Läs ocksåSå ska trenden vändas - Hyresgästföreningen vill få fler unga förtroendevaldaInger Borg, regionordförande Sydost.

Bidrag till medlemsskap – beror på var du bor

I Uppvidinge kommun utreds bidraget

Annons

Lönsamt för kommunerna att ge bidrag, tycker regionordföranden i Hyresgästföreningen Sydost 

Läs ocksåUnik dom: Fritt fram att låta skattepengar gå till svarthyraHem & Hyra har tidigare berättat om Amir som hyrde en lägenhet svart och fick hyran betald av socialtjänsten. Nu har en göteborgare fått sin rätt till hyresbidrag prövad i allra högsta instans.
Läs också Unik prövning i högsta instans: Ska skattepengar gå till svartuthyrning? Hyresvärdar bromsar byggandet - oroas av räntesmäll Margarita har 78 kronor till mat - nya statliga extrastödet missar de fattigaste familjerna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.