HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Störande hyresgäst får bo kvar i Lilla Edet

Lilla Edet Mannen erkänner att han stört sina grannar genom hög musik och fester i lägenheten. Men han lovar bättring och får därför bo kvar trots att värden vill säga upp kontraktet.

I Hyresnämnden har mannen förklarat att han haft psykiska problem och missbruk, men att han nu har tagit tag i sin livssituation. Han har börjat jobba halvtid och går på behandling för sina problem.

Grannarna har vid flera tillfällen kontaktat hyresvärden, vaktbolag och även ring polisen då det varit mycket besvärande störningar från den aktuella lägenheten och fastighetsägaren yrkade att hyresavtalet skulle sluta gälla den 1 juni i år och att hyresgästen därmed skulle tvingas att flytta.

Läs ocksåRichards sömnlöshet i rätten

Hyresnämnden menar att mannen ska få bo kvar, men att han under två års tid har ett kontrakt som löper med endast en månad i taget.

Om mannen bryter mot sina löften, att sköta sig och inte störa grannarna, har fastighetsägaren rätt att säga upp honom med fjorton dagars uppsägningstid.

Sköter han sig under den här tiden kan han från 1 september 2019 få tillbaka sitt vanliga hyreskontrakt som gäller tills vidare med tre månaders uppsägningstid.

Läs ocksåKlippanbo höll grannar sömnlösa
Läs också Störd hyresgäst får rätt mot nattklubb Boende i Gunnebo bildar Hyresgästförening Nytt försök att säga upp vandal som filmade sig själv

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.