Annons

Störande krog får en sista chans

Örebro ​Hyresgästerna som bor grannar med krogen Ritz i Örebro, verkar snart få sin nattsömn åter. Kommunen ger krogen en sista varning: sänk volymen eller stäng tidigare.
Hem & Hyra har vid flera tillfällen skrivit om turerna kring nattklubben Ritz i centrala Örebro. Sedan krogen öppnade har hyresgästerna i grannfastigheten fått sin nattsömn störd och flera har känt sig tvingade att flytta. Vid mätningar har Socialstyrelsens riktlinjer för ljudvolymer överskridits.
 
Krogen har tillstånd att ha öppet till klockan två och om Ritz inte åtgärdar problemen med ljudet kommer de tvingas stänga tidigare.
 
– Vi ger Ritz en sista chans att komma till rätta med problemen. Den nya alkohollagen som började gälla från årsskiftet ger oss rätt att ge en varning på grund av bullerstörningar. Skärper de sig inte kan det bli aktuellt med inskränkta serveringstider, säger Ulf Södersten (M) som är ordförande i tillståndsutskottet till Nerikes Allehanda.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda" Trodde grannarna var KGB-agenter som stal och rullade svarta föremål – tvingas flytta Hög musik och krossade fönster - nu tvingas mannen flytta: "Ville ge honom en chans"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.