Annons

Störde grannarna – sägs upp

Lerum En hyresgäst i Lerum mister kontraktet efter att grannar vittnat om hot, misshandel och störningar. Men kvinnan har en helt annan bild. Än är inte sista ordet sagt.
Foto: Angelica Söderberg

Knackningar i väggarna, hög musik, skrik, dörrar och skåpsluckor som slagits igen med kraft. Hyresvärden i Lerum har länge haft problem med en hyresgäst som stört grannarna till den grad att de upplevt sig terroriserade.

Förra våren vände sig värden till hyresnämnden i Göteborg för att få rätt att häva kontraktet. Då avslog nämnden begäran. När frågan kom upp igen hade störningarna eskalerat. Inte ens när värden skickade uppsägningsbrevet i februari blev läget lugnare.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I hyresnämnden vittnade områdespersonal och flera grannar om oljud från lägenheten.

En granne uppgav också att han blivit misshandlad av hyresgästen och hennes besökare. Saken är polisanmäld. Besökaren ska också ha hotat grannen med dotter.

Annons

Hyresgästen tog hjälp av Hyresgästföreningen för att driva ärendet.

Läs ocksåStörningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i husetGrovkornig närbild på en uppbruten vit dörr. Ovanpå inklippt text: "Det är obehöriga i källare. Det hörs bankningar. Åk inte ensam på denna." En hyresgäst riskerar vräkning efter att hans besökare stört grannarna.

Hennes bild av läget är helt motsatt. Hon har inte stört. Tvärtom har hon varit extra försiktig sedan sammanträdet i hyresnämnden förra gången värden ville säga upp henne. Varken hon eller hennes vän har hotat och misshandlat grannen.

Däremot uppger kvinnan att hon blivit störd av sina grannar. De bankar i skåpluckor och väggar, stirrar in i lägenheten.

Hyresnämnden misstänker att det pågår en konflikt mellan hyresgästen och den familj som vittnat om misshandel – därför bör båda parternas uppgifter bedömas med försiktighet.

Annons
Läs ocksåMalen invaderar Julias hem – värden väntar på att den ska försvinna av sig självI mer än ett halvår har malar tagit sig in i Julia Erikssons lägenhet. Först när hon anmälde att det kryllar av dem också på vinden agerade värden. En gammal matta slängdes ut, men ingen större sanering har gjorts. I stället väntar hyresvärden Castellum på att malarna ska försvinna av sig själva.

Däremot är vittnesmålen från områdespersonal, väktare och övriga grannar trovärdiga. Enligt hyresnämndens beslut är störningarna så allvarliga att värden får rätt att häva hyresavtalet.

Hyresgästen låter sig inte nöja med det. Beslutet är överklagat till Svea hovrätt.

Läs också Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.