HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Störde grannarna – sägs upp

Lerum En hyresgäst i Lerum mister kontraktet efter att grannar vittnat om hot, misshandel och störningar. Men kvinnan har en helt annan bild. Än är inte sista ordet sagt.
Foto: Angelica Söderberg

Knackningar i väggarna, hög musik, skrik, dörrar och skåpsluckor som slagits igen med kraft. Hyresvärden i Lerum har länge haft problem med en hyresgäst som stört grannarna till den grad att de upplevt sig terroriserade.

Förra våren vände sig värden till hyresnämnden i Göteborg för att få rätt att häva kontraktet. Då avslog nämnden begäran. När frågan kom upp igen hade störningarna eskalerat. Inte ens när värden skickade uppsägningsbrevet i februari blev läget lugnare.

Läs ocksåBoråskvinna förlorar sitt hyreskontrakt - nämnden oenig

I hyresnämnden vittnade områdespersonal och flera grannar om oljud från lägenheten.

En granne uppgav också att han blivit misshandlad av hyresgästen och hennes besökare. Saken är polisanmäld. Besökaren ska också ha hotat grannen med dotter.

Hyresgästen tog hjälp av Hyresgästföreningen för att driva ärendet.

Läs ocksåÖppnade inte dörren – blir av med kontraktet

Hennes bild av läget är helt motsatt. Hon har inte stört. Tvärtom har hon varit extra försiktig sedan sammanträdet i hyresnämnden förra gången värden ville säga upp henne. Varken hon eller hennes vän har hotat och misshandlat grannen.

Däremot uppger kvinnan att hon blivit störd av sina grannar. De bankar i skåpluckor och väggar, stirrar in i lägenheten.

Hyresnämnden misstänker att det pågår en konflikt mellan hyresgästen och den familj som vittnat om misshandel – därför bör båda parternas uppgifter bedömas med försiktighet.

Läs ocksåStördes av tickande ljud i 16 år – erbjuds 3 000 i kompensation

Däremot är vittnesmålen från områdespersonal, väktare och övriga grannar trovärdiga. Enligt hyresnämndens beslut är störningarna så allvarliga att värden får rätt att häva hyresavtalet.

Hyresgästen låter sig inte nöja med det. Beslutet är överklagat till Svea hovrätt.

Läs också Betalade hyran för sent – mor och dotter mister hem i Kungbacka Blåste folk med hyreserbjudande - åker ur sin lägenhet för gott