Annons

Grannens hundar retade upp hyresgäst – kan vräkas för misshandel av matte

Malmö Mannen var irriterad på grannens hundar i flera år och gav sig till slut på deras matte. Han misshandlade henne i trapphuset och dömdes till fängelse för brottet. Nu kan han dessutom vräkas.  
Foto: Genrebild Pixabay/Anders Paulsson

I flera år ska mannen ha stört sig på grannens hundar. Han menade att grannen lärde hundarna att skälla efter honom och han anklagade den kvinnliga hundägaren för att driva en svart kennel.  Till slut överföll han kvinnan i trapphuset. Till synes oprovocerat. Kvinnan berättade senare i förhör att hon hade haft en valp i trapphuset som ”smågläfsade” och att det stört mannen. Hon trodde att det var den utlösande faktorn.

Den drygt 60-åriga kvinnan fick ta emot ett trettiotal knytnävslag och sparkar av mannen, berättade hon i polisförhöret efteråt. Mannen hade dunkat hennes huvud i väggen innan misshandeln till slut blev avbruten av en grannfamilj som hade hört skrik och dunsar från trapphuset. Kvinnan berättade också om hur mannen spridit falska rykten i huset om att hon hade en ”valpfabrik” och att han stod på balkongen och skrek könsord.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Mannen förnekade misshandel

I polisförhör nekade mannen till anklagelserna. På i stort sett alla polisens frågor om misshandeln och omständigheterna kring den svarade han ”jag vet inte vad du pratar om”. Han menade att både polisen och läkare fabricerat bevis och att bilderna som visade kvinnans skador var ”photoshopade”. Mannen var utsatt för en komplott.

Annons
Malmö tingsrätt
Malmö tingsrätt

Men tingsrätten gjorde en annan bedömning. Den nära 80-årige mannen dömdes till tre månaders fängelse och skadestånd för misshandeln. Bevisen i form av journalanteckningar och fotografier på kvinnans skador och blåmärken var övertygande. Kvinnan framstod som ledsen, upprörd och trovärdig. Dessutom fanns det vittnen till misshandeln. Det skriver tingsrätten i domen. Både mannen och kvinnan överklagade domen till hovrätten som slog fast att den gäller.

Värden: Misshandel skäl för uppsägning

Nu kan den dömde mannen tvingas flytta från sin enrummare som han hyrt i tretton år. Hyresvärden har sagt upp honom och lämnat in en ansökan till hyresnämnden för att få uppsägningen godkänd. Skälet är misshandeln och som bevis har värden lämnat in domarna från tingsrätten och hovrätten. Misshandeln betraktar hyresvärden som en ”särskilt allvarlig störning i boendet” och vill därför att mannen ska flytta. Att misshandla sin granne är inte ”av ringa betydelse”, skriver hyresvärden.

Annons
Läs också Värd tog upp biljakt för att stoppa kidnappning av inneboende - "Han räddade mitt liv" Grovt misshandlad av sin granne – nu förlorar mannen sin lägenhet 21-åring vägrade betala hyran – misshandlade sin hyresvärd med metallpinne Därför måste "Anna" bo i lägenheten där hon blev slagen: ”Jag har tappat hoppet” Attackerade granne med kniv – blir av med lägenheten: "Då åker man ut"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.