HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Storrökande hyresgäst stäms på 20 000 kronor

Malmö Han flyttade in i en nyrenoverad lägenhet. Tre år senare var hela lägenheten rökskadad, hävdar hyresvärden. Men hyresgästen vill inte betala.

Lägenheten i Malmö helrenoverades en månad innan hyresgästen flyttade in för drygt tre år sedan. När det var dags för utflyttning gjordes en besiktning av lägenheten som då visade sig vara helt rökskadad, enligt hyresvärden. Lägenheten behövde renoveras igen och nu krävs den rökande hyresgästen på en del av renoveringskostnaden. Värden menar att rökskadorna inte kan anses vara ”normalt slitage”.

Hyresgästen har dock vägrat att betala skulden och därför har värden stämt hyresgästen i tingsrätten. Hyresgästen menar att han knappt har rökt i lägenheten mer än vid några tillfällen då det varit fest. I övrigt har han stått på balkongen när han har rökt. Antingen har hyresgästen haft väldigt många fester eller så ljuger han om var han har rökt, skriver värden i stämningsansökan.

Läs ocksåHyresgäster i Nybro bjuds på teater
Läs också Övergav ostädad lägenhet - krävs på 18 000 kronor Lilafärgat hår gav skadestånd Ny styrelse efter skakig tid Stenograferande ordförande avgår efter 35 år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.