Annons

Stort intresse för ägarlägenheter på Öckerö

Öckerö ​Det skulle bli 25 hyresrätter och 25 ägarlägenheter. Men på grund av det stora intresset har i stället 30 lägenheter i Breviks ängar på Öckerö sålts som ägarlägenheter.

​ – Jag är verkligen jättenöjd, gensvaret och intresset har varit väldigt stort, säger Tomas Karlström, vd för Öckerö Bostads AB, som är ett av de första bolagen i Sverige som satsat i större skala på den nya upplåtelseformen, ägarlägenheter.

– Vi trodde att vi skulle få en övervikt av 55-plussare som sålt villan och vill ha ett bekvämare boende. Men i själva verket har vi fått hit alla kategorier av boende, barnfamiljer, ensamstående, ungdomar och äldre, både i ägarlägenheterna och i hyresrätterna.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

När Breviks ängar började byggas var bolagets tanke att hälften av lägenheterna skulle bli hyresrätter och resten ägarlägenheter. Fem av hyreslägenheterna skulle upplåtas med så kallad Öbo-rätt, en möjlighet att efter fem år köpa sin lägenhet förutsatt att hyresgästen sparat ihop till en kontantinsats.

Annons

– Men det fanns ingen efterfrågan på Öbo-rätt, så den har helt enkelt utgått ur det här projektet, säger Tomas Karlström.

Breviks ängar har kostat 85 miljoner att bygga. Samtidigt har bolaget sålt lägenheter för 72 miljoner kronor.

Läs ocksåMonika och Pekka kan andas ut – utredning ändrade ingetEn kvinna och en man som står på varsin sida om en stor skylt med Kopparstadens logga på.

Ägarlägenheter, som i bland brukar kallas radhus på höjden,  innebär att du äger lägenheten på samma sätt som en egen villa. Det betyder till exempel att du kan hyra ut den utan att behöva något tillstånd.

Annons

Ägarlägenheter infördes i Sverige i maj förra året. Än så länge är ägarlägenheter bara tillåtna i nyproduktion.

Läs också Nu höjs hyrorna på Öckerö Nya hyror på Öckerö Striden är över om soprummen på Öckerö Bertils värd får sämst betyg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.