Annons

Stort intresse för nya hyresrätter i Skillingaryd 

Jönköping I maj står VSBo:s 32 nya hyresrätter klara för inflyttning i Skillingaryd. Intresset har varit stort och samtliga lägenheter är redan fullbokade. Förklaringen är bostadsbristen och de fördelaktiga hyrorna.

 

VSBo har inte byggt nya hyresrätter sedan 2016. Men nu pågår bygget av två Sabos kombohus i kvarteret Gästgivaren i Skillingaryd. Trots att det är inflyttning först i maj är lägenheterna redan fullbokade.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det har varit ett väldigt stort intresse för de här lägenheterna, vilket inte är konstigt. Vi har inte haft lediga lägenheter på flera år. Dessutom kommer de här lägenheterna ha bra hyror, säger bostadsbolagets vd Satu Jonsson till Hem&Hyra.

En tvåa på 60 kvadratmeter kommer att kosta 7 369 kronor i månaden och en trea på 72 kvadratmeter kostar 8 733. Detta kan jämföras med hyrorna i Liljedal, Vaggeryd, där det för några år sedan byggdes ett i princip likadant hus. Där kostar motsvarande lägenheter 7 525 respektive 9 083 kronor i månaden. Hyrorna inkluderar värme, tv, bredband och en parkeringsplats.

Annons

– Skillnaden i hyra har att göra med investeringsstödet som vi har fått till Gästgivaren. Det har möjliggjort lägre hyror.

Läs ocksåFalsk "Sara" lurade Pablo på 27 000 kronor – låset var utbytt i lägenheten han skulle hyraEn man i glasögon och keps sitter utomhus på en trappa.

De 32 nya lägenheterna i Gästgivaren har attraherat olika målgrupper. 17 lägenheter har tecknats av 50-talister och äldre. 13 av lägenheterna får hyresgäster som lämnar villor efter sig, vilket stimulerar flyttkedjan i Skillingaryd. 9 lägenheter har tecknats av 90-talister.

  Det är en ny trend att unga tecknar sig på nyproduktion. De vill ha hög standard och om de är två är de beredda att betala för det, säger Satu Jonsson. 

Annons

För att möta bostadsbristen har VSBo även projekterat för fler nya hyresrätter. Men nu har planerna lagts på is. 

Läs ocksåHär delar hyresgästerna på allt utom säng – toaletten fick William att tvekaTvå unga män vid ett bord. Båda ser glada ut.

– Vi hade sökt bidraget för 11 nya lägenheter i en påbyggnad på husen i Heimdal-området i Vaggeryd. Men nu måste vi vänta på en ny regering innan vi vet mer om investeringsstödet.

Läs också Ovanligt beslut: Hyrde ut utan tillåtelse - får ändå bo kvar Fyrabarnsmamman Sarah tar från matkontot efter hyreshöjning: "Säger nej till glass till barnen" Victorias hem hyrdes ut innan hon flyttat ut – får 20 000 i kränkningsersättning: "Det är ingenting!"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.