HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Stort intresse för Timråbos nya höghus

Timrå Timråbo har inte byggt nytt sedan 80-talet, men nu står snart höghuset mitt i centrum klart. Lägenheterna släpptes för intresseanmälan igår.
Foto: Åsa Eriksson
Timråbos flaggskepp på Köpmangatan 45 har sjösatts. Intresset för lägenheterna är stort, enligt Timråbos vd Micael Löfqvist.

Det handlar om 37 lägenheter i ett åttavåningshus mitt i centrum – Timråbos första nybygge sedan 80-talet då Vivsta centrum stod klart.
Att utöka beståndet har hittills inte varit aktuellt. För 10 år sedan stod över hundra av Timråbos lägenheter tomma. Idag är situationen en annan och tusentals bostadssökande står i kö.
Intresset för lägenheter är därför stort. Vilket blev tydligt när Timråbo släppte de nya bostäderna för intresseanmälan på sin webbplats igår.

– Alla lägenheter har fått intresseanmälningar och treorna högst upp hade på ett dygn cirka 40 intressenter, säger Timråbos vd Micael Löfqvist.

Läs ocksåVill du bli miljöhjälte? - Flytta in på Diamanten i Falköping

Lägenheterna kommer ligga ute på hemsidan i två veckor så de som är registrerad och står i den ordinarie bostadskön kan lämna sitt intresse.
Man kan lämna max sju intresseanmälningar och det är inte först till kvarn som gäller. Istället är det längst kötid som gäller.
Timråbo understryker att huset är rökfritt.
Inflyttning sker från 1 juli 2019.

Fakta: Fakta/Köpmangatan 45

* 8 våningar
* 7 stycken 1 rok. 35,7 kvm. Månadshyra 4 805 kr/mån
* 16 stycken 2 rok. 51,3 eller 53 kvm. Månadshyra: 6 294 – 6 460 kr/mån
* 14 stycken 3 rok. 59,6 kvm eller 63,9 kvm. Månadshyra: 7 142 – 7 439 kr/mån
* Inglasade balkonger
* Tegelfasad
* Parkering med möjlighet att ladda elbil
* Kaklade badrum med vägghängd toalett, dusch och tvättpelare
* Längst ner i huset tillgång till gemensam tvättstuga
* Inflytt 1 juli 2019

Läs också Vill sälja billigare för att garantera hyresrätter i Bovallstrand Källare blir lägenheter – hyresgäster kompenseras Varbergs Bostad vill riva hela beståndet i Bua Carl-Axel, 91, ser fram emot trygghetsboendet: "Man måste ju tänka framåt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.