Annons

Strandlyckan i Hultsfred ska bebyggas

Hultsfred Hultsfreds kommun har beslutat att exploatera området Strandlyckan. Hultsfreds Bostäder planerar för nya lägenheter och hoppas att de som anmält intresse har tålamod.

​Hultsfreds Bostäder har långt framskridna planer på att bygga nya hyreslägenheter vid sjön Hulingen, nära Hultsfreds centrum. Tio till tolv lägenheter i par- eller radhus är planerade och bolaget har redan fått in omkring 20 intresseanmälningar. Men det var först strax före jul som det blev klart att området faktiskt ska bebyggas, när kommunfullmäktige godkände kommunens budget. Det innebär att kommunen satsar sex miljoner i år och åtta miljoner 2012 på att anlägga gator, dra vatten- och avloppsledningar med mera.

– Det är rätt mycket jobb innan det går att börja bygga bostäder, konstaterar Sven Carlsson, vd för kommunala bostadsbolaget Hultsfreds Bostäder.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Om bolaget blir en av de aktörer som får bygga i området kan de nya lägenheterna stå inflyttningsklara tidigast 2012, är hans bedömning.

Annons

Är de som har anmält intresse beredda att vänta så länge?

– Vi får hoppas det, säger Sven Carlsson.

Annons
Läs ocksåBrist på parkeringsplatser i Hultsfred

Det kommer kanske att visa sig nästa vecka, då ett nytt informationsmöte om satsningen hålls för allmänheten. Bolaget har då för avsikt att börja ta in bindande intresseanmälningar.

Läs också Orolig framtid för Hultsfreds bostäder Bostadsvärd hotar med hyreshöjning efter sopstök Sopkaos kostar över en halv miljon kronor om året Nya hyror hos Hultsfreds bostäder efter medling

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.