HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Strejk skapade berg av felanmälningar

Södertälje Trasiga frysar och avlopp som inte fungerar. Efter att strejken blåsts av kan Telge Bostäder börja beta av högen med 620 felanmälningar.

I natt avblåstes strejken mellan Fastighetsanställdas förbund och arbetsgivarorganisationen Pacta av och de 23 fastighetsskötarna på Telge Bostäder som strejkat i en vecka börjar jobba igen. Detta efter att parterna lyckats att enas om ett nytt kollektivavtal.

Överst i högen av de 620 felanmälningarna ligger 22 ärenden som prioriteras först.
– Det är trasiga frysar, spisar och avlopp som inte fungerar, där människor drabbas hårt, säger Eva Nygren, vd på Telge Bostäder.

Annons
Läs ocksåOväntat besked - hyresgäster med höga hyror slipper hyreshöjning i två år

Men drabbade hyresgäster kan inte räkna med någon ersättning för att de tvingats leva utan spis eller fått mat förstörd för att frysen inte bytts ut.
– Nej, vi får ingen ersättning från vårt försäkringsbolag och vi betalar inte ut någon ersättning heller. Vi hade gärna åtgärdat felen men eftersom det varit strejk har vi inte kunnat göra det, säger Eva Nygren.

Förutom Telge Bostäder strejkade även personal på Bostads AB Vätterhem i Jönköping, AB Bostäder Borås i Borås, Karlstads Bostads AB i Karlstad och Salabostäder AB i Sala.

Annons
Läs också Radonproblem inte lösta – över 100 hyresgäster bor i lägenheter med höga radonhalter Telge Bostäder erbjuder flest sommarjobb: "Vi vet att de här jobben är viktiga" Telge Bostäder blöder miljoner – nu sänks hyran för att få tomma lägenheter uthyrda Skyhög hyra – lägenheterna som inte går att hyra ut

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.