HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Stubo sänker sina krav

Ulricehamn Det kommunala bostadsbolaget i Ulricehamn, Stubo, vill höja hyran med 2,5 procent nästa år. Det är en mer blygsam höjning än vad bolaget strävade efter förra året.

Bolaget motiverar höjningen för 2014 med ökade kommunala taxor och ett ökat behov av underhåll men Ann-Christin Josefsson, förhandlare på Hyresgästföreningen, ser andra variabler att ta hänsyn till. 
– År 2013 kommer uppvisa låg inflation och låga räntor. Det borde tala för måttliga hyreshöjningar kommande år, säger hon i ett pressmeddelande.
Förra året lyckades Hyresgästföreningen sänka hyresvärdens krav från 3,5 procent till 1,78 procent.
– Vi arbetar för att nå ett liknande resultat den här omgången, säger Ann-Christin Josefsson.
Stubo har idag cirka 1 200 lägenheter i Ulricehamns kommun. Förhandlingen startar 12 november.

Läs mer här om andra yrkanden.

Fakta: Fakta: Höjningen i kronor

För en tvårumslägenhet med en hyra på 4 436 kronor skulle kravet innebära att hyran går upp 111 kronor i månaden eller 1 332 kronor per år.

Läs också Trots coronakrisen - Stubo vill höja hyran med 2,5 procent Höjda hyror i Stenungsund och på Orust Avbrott i förhandlingar om studenthyror i Göteborg Hyreshöjning på gång hos Willhem i Göteborg Tvist om höjda hyror i Kungälv

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.