Annons

Stubo vill höja hyran med 2,5 procent

Ulricehamn Det allmännyttiga bolaget Stubo i Ulricehamn vill höja hyran med 2,5 procent. Högt krav för ett så välmående bolag, tycker Hyresgästföreningen.

Ett 30-tal av de kommunala värdarna i Västra Götaland har hittills kommit med sina yrkande för hyrorna i år. Snittet, om man ser till de bolag som begärt ett-åriga avtal, ligger på 2,6 procent. Trots det tycker Ann-Christin Josefsson, förhandlare på Hyresgästföreningen, att Stubos krav på 2,5 procent är förvånansvärt högt. Hon menar att bolaget är ekonomiskt starkt och att det just nu är väldigt låga räntor. 

– Allt det talar för att Stubo skulle klara sina kostnadsökningar och till och med kunna öka sitt underhåll även med en betydligt lägre höjning, säger hon. 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Rolf Granlind, vd på Stubo, har en lite annan syn på saken.

– Jag vill inte säga för mycket nu under pågående förhandling. Men räntekostnaderna för oss är inte så låga som man skulle kunna tro i och med att vi har långsiktiga säkringar. Dessutom har vi flera andra kostnadsökningar som är taxebundna, till exempel energi, vatten, sopor och avlopp.

Annons

De nya hyrorna ska gälla från 1 april.
Stubo har idag cirka 1 200 lägenheter i Ulricehamns kommun.

Läs ocksåRetroaktiv hyreshöjning i Ulricehamn – hyresgästen Jan-Olof: "Det är skit!Efter en segdragen process är Stubos nya hyror klara. Bolagets vd Erica Waller säger att underhållsbudgeten kommer sänkas. Hyresgästföreningens Abdulkadir Abdulle och hyresgästen Jan-Olof Fransson beklagar den retroaktiva höjningen.

Andra yrkanden från bolag i Västra Götaland hittar du här

Annons

Färdiga uppgörelser finns i den här listan

Läs ocksåTvå nya hyresuppgörelser klara i Västsverige – så höga blir de
Läs också Trots coronakrisen - Stubo vill höja hyran med 2,5 procent Höjda hyror i Stenungsund och på Orust Avbrott i förhandlingar om studenthyror i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.