HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Stubo vill höja hyran med 2,5 procent

Ulricehamn Det allmännyttiga bolaget Stubo i Ulricehamn vill höja hyran med 2,5 procent. Högt krav för ett så välmående bolag, tycker Hyresgästföreningen.

Ett 30-tal av de kommunala värdarna i Västra Götaland har hittills kommit med sina yrkande för hyrorna i år. Snittet, om man ser till de bolag som begärt ett-åriga avtal, ligger på 2,6 procent. Trots det tycker Ann-Christin Josefsson, förhandlare på Hyresgästföreningen, att Stubos krav på 2,5 procent är förvånansvärt högt. Hon menar att bolaget är ekonomiskt starkt och att det just nu är väldigt låga räntor. 

– Allt det talar för att Stubo skulle klara sina kostnadsökningar och till och med kunna öka sitt underhåll även med en betydligt lägre höjning, säger hon. 

Läs ocksåTvå nya hyresuppgörelser klara i Västsverige – så höga blir de

Rolf Granlind, vd på Stubo, har en lite annan syn på saken.

– Jag vill inte säga för mycket nu under pågående förhandling. Men räntekostnaderna för oss är inte så låga som man skulle kunna tro i och med att vi har långsiktiga säkringar. Dessutom har vi flera andra kostnadsökningar som är taxebundna, till exempel energi, vatten, sopor och avlopp.

De nya hyrorna ska gälla från 1 april.
Stubo har idag cirka 1 200 lägenheter i Ulricehamns kommun.

Läs ocksåTrots coronakrisen - Stubo vill höja hyran med 2,5 procent

Andra yrkanden från bolag i Västra Götaland hittar du här

Färdiga uppgörelser finns i den här listan

Läs ocksåHöjda hyror i Stenungsund och på Orust
Läs också Avbrott i förhandlingar om studenthyror i Göteborg Hyreshöjning på gång hos Willhem i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.