HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Studenter i Lund kräver tillbaka överhyra

Lund Nära 14 000 kronor i månaden för tre rum i en lägenhet. Alldeles för mycket, enligt de tre studenterna som har vänt sig till hyresnämnden med ett krav på återbetalning.
Foto: Kristina Wahlgren

Fallet rör en lägenhet i en bostadsrättsförening som ligger i östra delarna av Lund. De tre studenterna flyttade in i höstas men flyttade ut i våras och två av dem är nu på väg tillbaka till hemlandet Tyskland. Enligt ansökningarna om återbetalning av hyra hyrde de tre rum i lägenheten, två på 15 kvadrat och en på 18. För detta betalade de tre totalt nära 14 000 kronor i månaden.

Andrahandshyresgästerna ska totalt ha varit fyra personer som delade bostadens kök, balkong och badrum.

Läs ocksåLägenheten hyrdes ut via Airbnb – nu förlorar mannen kontraktet

Studenterna skriver i sina ansökningar att de blev tipsade av personer kopplade till bostadsrättsföreningen om att de förmodligen betalade mer än vad som var rimligt och att de borde försöka få saken prövad i hyresnämnden.

Nu har de tre studenterna gjort slag i saken och begärt tillbaka överhyra för 10 månader. Hyresnämnden har bett dem specificera hur mycket de vill ha tillbaka eftersom enbart misstankar om en för hög hyra inte räcker för att fatta ett beslut.

Hyresvärden, kvinnan som äger lägenheten, har ännu inte yttrat sig för hyresnämnden och det är oklart hur hon ställer sig till studenternas uppgifter.

Läs ocksåSvartuthyrning kan kosta hyresgäst kontraktet
Läs också Olovlig andrahandsuthyrning kartläggs i Karlshamn Målningen spårade ur – hyresgäst får betala 159 000 kronor i skadestånd 340 fast i jakten på svartuthyrning hos Öbo

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.