HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Studentvärdar länk mellan bostadsbolag och studenter

Västerås Hos Mimer fungerar studentvärdar som en länk mellan studenterna och bostadsbolaget. Inför höstterminen har tre nya anställts.

Totalt har Västerås kommunala bostadsbolag Mimer just nu nio studentvärdar anställda.

–Vårt önskemål är att ha en i varje område,  säger Anette Jansson, kundcenterchef på Mimer.

Läs ocksåHyresgästen Ulla: Mer strul än trygghet med elektroniska låsUlla Öderyd Åberg till vänster med långt ljusbrunt hår, ljusgrå mössa och halsduk, mörk vinterjacka, blåjeans som är upprullade nertill och svarta kängor, lutar armen mot dörrhandtaget till porten. Till höger Inga-Britt Berg i ljusgrå kortare frisyr, glasögon, svart halsduk, ljusgrå yllekappa, blåjeans som är upprullade nertill och mörka sportskor. I förgrunden till vänster om dem syns baklyset, pakethållaren och sadeln på en cykel. Porten har ett elektroniskt lås och Ulla har haft problem att komma in med sin tagg.

Mimer har haft systemet med studentvärdar i cirka tio år. Mot en ersättning på 700 kronor i månaden hälsar studentvärdarna nyinflyttade välkomna, lånar ut nycklar till den gemensamma lokalen, håller koll på tvättstugan och sitter med på möten med bostadsbolaget. Bland annat.

–De fungerar som en länk mellan oss och studenterna. På mötena får vi reda på vad som fungerar och vilka önskemål de boende har, det kan handla om ny köksutrustning eller om utemiljön, säger Anette Jansson.

Hon beräknar att värdarna behöver lägga ned totalt ett par timmar i veckan på uppdraget. Och många väljer att fortsätta som studentvärdar boendetiden ut.

Läs ocksåLundastudent tog inga poäng – kastas ut från sitt boende

– Intresset är ganska stort. Inför varje terminstart är det flera som hör av sig och ibland får vi sätta upp folk på väntelistan, säger hon.

Läs också Studenterna tog fajten mot bostadsjätten - fick hyra ut i andra hand Catherine gör städningen till ett rent nöje – ingen idé att klanka ner på studenterna Danderyd i botten på listan – bygger inga nya hyresrätter närmsta åren

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.