Annons

Studentvärdar länk mellan bostadsbolag och studenter

Västerås Hos Mimer fungerar studentvärdar som en länk mellan studenterna och bostadsbolaget. Inför höstterminen har tre nya anställts.

Totalt har Västerås kommunala bostadsbolag Mimer just nu nio studentvärdar anställda.

–Vårt önskemål är att ha en i varje område,  säger Anette Jansson, kundcenterchef på Mimer.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Mimer har haft systemet med studentvärdar i cirka tio år. Mot en ersättning på 700 kronor i månaden hälsar studentvärdarna nyinflyttade välkomna, lånar ut nycklar till den gemensamma lokalen, håller koll på tvättstugan och sitter med på möten med bostadsbolaget. Bland annat.

Annons

–De fungerar som en länk mellan oss och studenterna. På mötena får vi reda på vad som fungerar och vilka önskemål de boende har, det kan handla om ny köksutrustning eller om utemiljön, säger Anette Jansson.

Hon beräknar att värdarna behöver lägga ned totalt ett par timmar i veckan på uppdraget. Och många väljer att fortsätta som studentvärdar boendetiden ut.

Annons
Läs ocksåOkända män i trapphuset – grannlägenheten var en bordell: ”Jag misstänkte att något inte är som det ska”Pettersberg Bordell

– Intresset är ganska stort. Inför varje terminstart är det flera som hör av sig och ibland får vi sätta upp folk på väntelistan, säger hon.

Läs också Hyresgästerna går samman för att rädda sina uteplatser: ”Vi vill bara ha trygghet” Här är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkas Fördubblad p-avgift efter bostadsbolagets räntesmäll – hyresgästen Nathalie: ”Känns väldigt överdrivet” Studenter tar strid mot värdens hyreskrav: ”Fylls på med namn hela tiden”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.