Annons

Sundin hänvisar till valberedningen

Örebro Karin Sundin (S) vill inte kommentera huruvida hon får stå åt sidan för sin makes skull.

Karin Sundin låter ansträngd på rösten när Hem & Hyra ställer frågor om att hon inte kommer att nomineras till Öbo:s ordförande av Socialdemokraterna. Hon vill egentligen inte svara alls på Hem & Hyras frågor.

Finns personliga bakomliggande orsaker till att du inte nomineras?

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Jag har ingen kommentar till det faktiskt.

Då låter det ju inte som att det här är något som att det är något du står bakom.

– Det där är en process som görs i partiet där vi har en valberedningen om väger samman hur man ska lägga det personella pusslet. Och de har kommit till den slutsatsen. Så frågan behöver du ställa till valberedningen.

Annons
Läs ocksåTidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp

De jag talat med anger kopplingarna mellan dig och din make Björn som anledning och då blir man ju ändå nyfiken på varför det är just du som ska kliva åt sidan?

– Och det är just därför jag tycker att det är bättre för dig att prata med valberedningen.

Det var tråkigt.

Läs ocksåHan går i täten för 67 000 västsvenska hyresgäster: "Vi måste kunna ha högt i tak"Regionordförande Ronny Bengtsson utanför hemmaföreningen Västra Göteborgs lokal vid Mariaplan i Majorna. Inför valet träffar han ledande politiker från samtliga 13 kommuner i regionen för att prata bostadspolitik. "Jättebra", säger han om bemötandet under turnén så här långt. "De tycker att det är ett bra initiativ från oss."

– Ja, jag förstår att du tycker det är tråkigt att du inte kan få ett rakt och bra citat.

Annons

Nej, jag menar inte så. För mig är det mer tråkigt att inte kunna skriva om det principeillt viktiga i om det återigen är så att en kvinna måste lämna plats åt en man.

– Nej, jag förstår. Men jag har bestämt mig för att inte kommentera det just nu.

Hem & Hyra har flera gånger under dagen försökt att nå valberedningens ordförande för en kommentar, men utan att lyckas.

Läs också Johan Danielsson tredje bostadsministern under 2021 - första från S sedan Mona Sahlin Margaretha, 81, fick ministerbesök genom Goda grannar Delar av Bjuvsbostäder nu till salu

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.